пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» story
» story2

65. Окресліть головні напрями розвитку середньої та вищої освіти в Україні після проголошення її державної незалежності.

 

                Розвиток України як суверенної, демократичної держави неможливо уявити без повноцінного розвитку освіти — потенційної основи науково-технічного і соціального прогресу, економічного зростання, добробуту й безпеки суспільства. Перші здобутки демократизації освіти в нових умовах закріпила Конституція України 1996 р., право на освіту кожному громадянину гарантується, зокрема, обов'язковістю загальної середньої освіти.

            В Україні встановлено такі типи загальноосвітніх навчальних закладів:

·        середня загальноосвітня школа

·        спеціалізована школа

·        гімназія

·        ліцей

·        колегіум

·        загальноосвітня школа-інтернат

·        спеціальна загальноосвітня школа і т. д.

 

            З 2003/04 року навчання розпочався перехід старшої школи на профільне навчання. У загальноосвітніх навчальних закладах відкриваються класи різних профілів: універсального, суспільно-гуманітарного, природничо-математичного, технологічного, спортивного та інших.

            Із 2004 р. започатковано експеримент із впровадження зовнішнього стандартизованого тестування, що дасть змогу надати рівні можливості для здобуття випускниками шкіл вищої освіти. Активно реформується система вищої освіти, яку громадяни України мають право безоплатно здобувати на конкурсній основі в державних і комунальних вищих навчальних закладах таких типів, як технікуми, коледжі, інститути, академії, університети тощо.

            Україна чітко визначила орієнтир на входження в освітній простір Європи і здійснює модернізацію освітньої діяльності в контексті європейських вимог, дедалі наполегливіше працює над практичним приєднанням до  Болонського процесу[13]. Його суть полягає у формуванні загальноєвропейської системи вищої освіти, названої Зоною європейської вищої освіти, яка ґрунтується на спільності фундаментальних принципів функціонування.

            Розказати також про хабарі.

 

 


хиты: 168
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
история европы
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь