пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

2.класифікаційні категорії в систематиці тварин і рослин.бінарна номенклатура

Уперше основні систематичні категорії ще у XVIII ст. запровадив видатний шведський учений Карл Лінней. Основні систематичні категорії, які використовують при класифікації рослин: Вид, Рід, Родина, Порядок, Клас, Відділ, Царство.    
    Основні систематичні категорії, які використовують при класифікації ТВарин: Вид, Рід, Родина, Ряд, Клас, Тип, Царство.

  У цьому переліку зазначені лише основні систематичні категорії, які використовують у систематиці тварин. У систематиці окремих груп тварин використовують і допоміжні категорії - підцарство, надклас, підряд, надвид. Як і в систематиці рослин, у систематиці тварин основною систематичною категорією є вид.
    Вид - це сукупність особин, подібних між собою за будовою, процесами життєдіяльності, вимогами до умов існування, які вільно схрещуються між собою в природі, дають плідних нащадків і населяють певну територію.

Бінарна номенклатура (від латів.(латинський) binarius — подвійний), біномінальна номенклатура (біологічне), позначення рослин, тварин і мікроорганізмів подвійним ім'ям — по роду і вигляду . Би. н. була введена До. Ліннєєм і вперше послідовно застосована ним в 10 виданні «Системи природи» (1759). Від цієї праці веде свій початок вся загальноприйнята зоологічна і ботанічна номенклатура на латинській мові, наприклад Betula pubescens (береза пухнаста), Сегvus elaphus (олень благородний) і т.д.


16.06.2014; 01:50
хиты: 132
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь