пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Проаналізувати повітря як екофактор та його вплив на рослини

Рослина і повітря. Повітря також грає важливу роль в житті рослин. Вуглекислий газ є десятитисячною частиною повітря, проте такої його кількості є достатньою, щоб забезпечити всі зелені рослини на Землі. Цей газ проникає через продихи у внутрішнє середовище листа рослини до клітин з хлорофіловими зернами.

Якщо в повітрі збільшується вміст вуглекислого газу, це призводить до покращення життя рослин. З'ясовано, що підвищення концентрації вуглекислого газу у повітрі усього на одну соту відсотка веде до збільшення врожаю огірків у два рази. З цією метою у теплицях, де вирощуються огірки, ставлять балони, наповнені вуглекислим газом. Щоб підвищити концентрацію вуглекислого газу в парниках, туди поміщають гній. Якщо грунт удобрювати гноєм, то рослина споживає не тільки мінеральні солі, а й вуглекислий газ. Це позитивно впливає на ріст і розвиток рослин і, відповідно, на підвищення врожаю. Не менш важливий для життєдіяльності рослин і кисень, так як його рослини використовують для дихання. Кисень є п'ятою частиною повітря, але іноді рослинам його не вистачає. Дуже сильно відчувається ця нестача кисню для пророщеного насіння.

Тому, якщо навесні поля підтоплюються, то кисень не надходить до насіння, і вони можуть не прорости. Кисень необхідний для всіх частин рослини - листя, коріння, стебел. У тому випадку, якщо на грунті утворюється тверда кірка, внаслідок чого ускладнюється доступ кисню до коренів рослини, то зростання коренів і всього рослини призупиняється.


20.01.2014; 03:49
хиты: 102
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь