пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Проаналізувати вплив на рослини прямого та розсіяного світла

Всі рослини потребують сонячного світла, але кожному треба свою певну кількість світла. Ось просте керівництво, як визначити рівень освітленості, необхідний для ваших кімнатних рослин.

Кожна рослина при покупці має стікер з інструкціями по догляду і назвою рослини. В інструкції по догляду завжди вказують, яке освітлення необхідно данній рослині. Але для більшості початківців квітникарів освітлення стає найскладнішим завданням при догляді за рослиною. У чому різниця між півтінню і непрямими сонячними променями? Хіба не краще за все прямі сонячні промені? Нижче викладено простий і швидкий інструктаж з визначення типів освітлення, необхідних для рослин. Визначаючи правильне місце розташування рослини також слід враховувати пору року. Квітка, який стоїть під прямими сонячними променями взимку і навесні, влітку і восени буде в півтіні від листя дерева, яке росте у вас за вікном.

Рівні освітлення

Прямі сонячні промені (яскраве світло)-це територія в 60 см від південного вікна, яка отримує мінімум 9:00 прямого сонячного світла. Тільки кактуси, сукуленти (алое, http://greenhome.org.ua/denezhnoe-derevo-tolstyanka-krassula-osobennosti-uxoda-i-razvedeniya) і герані можуть витримати таку кількість світла. Більшість інших рослин отримають опіки від толь яскравого освітлення.

Розсіяне світло (яскраве світло, частина дня) – це територія в 60 см від східного чи західного вікон; більше 60 см від південного вікна або територія, яка отримує 4-5 годин денного світла. Це ідеальне освітлення і положення для більшості кімнатних рослин: фікусів, драцен, диффенбахій та інші.

Непряме освітлення-це територія, яка не отримує прямих сонячних променів вдень, але добре освітлена, наприклад зашторені вікно, що виходить на схід або захід або територія більше 1,5 м від вікна з розсіяним світлом. Багато рослин, включаючи диффенбахию, філодендрон і узамбарскіе фіалки, будуть відчувати себе комфортно при такому освітленні.


20.01.2014; 03:26
хиты: 157
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь