пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Дати комплексну екологічну оцінку ацидофілам

Ацидофі́ли — організми, здатні до існування в умовах значної кислотності (зазвичай pH 2,0 або менше). Вони можуть бути знайдені серед дуже різних груп організмів, що включають архей, бактерій та гриби. Облігатні ацидофіли можуть рости при значеннях рН середовища 1,0-5,0; факультативні — 1,0-9,0. До ацидофіли відносяться дріжджі, молочнокислі бактерії, тіонові бактерії і деякі інші. [1] Нижче приведений перелік найвідоміших з них:

Археї

Бактерії

АЦИДОФІЛИ — організми, переважно бактерії, рослини торфовищ, здатні жити і розвиватися за значної кислотності субстрату.

Ацидофіли) взагалі не переносять її нейтральною або лужної реакціївереск, пушиця, білоус та ін.

вони можуть бути використані як показники певних температурних властивостей води.

Наприклад кріофільна водорость Phaeocystis pouchetii, яка може жити лише при температурі від +1оС до +11,6оС є індикаційним показником холодних полярних вод. До холодостійких (кріофільних) видів також належать Fucus, Bangia та Enteromorpha. Існують також виключно теплолюбні (термофільні) види - Trichodesmium, Syracosphaera, які існують лише при температурі вищій за +20оС.

В результаті різної чутливості водоростей до солоності води, їх розподіл може характеризувати зміни вод різного ступеня мінералізації. Так, наприклад водорость Halosphaera viridis  живе у воді при солоності більше 30 проміле. В солоних морських водах з солоністю 3-30 проміле часто зустрічаються угруповання бурих і червоних водоростей (Fucus, Cystoseira, Laminaria, Macrocistis). Індикаторами прісних або слабкомінералізованих вод ( до 3 проміле)


19.01.2014; 23:11
хиты: 255
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь