пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Фізика питання до іспиту 3

У випадку, коли електричне поле не змінюється з часом, його називають електростатичним полем.Розділ фізики, який вивчає розподіл статичного електричного поля в просторі, називається електростатикою. Пробний заряд – це заряд який своїм існуванням не спотворює дане поле. Характеристикою електричного поля являється напруженість(Е).

48.Напруженість та потенціал електричного поля.

Характеристикою електричного поля являється напруженість(Е). Це величина яка вимірюється силою з якою поле діє на одиничний позитивний заряд, який розміщений у даній точці поля: Е=F/q0. Напруженість в полі є силовою характеристикою, векторна величина, співпадає з вектором F. Напруженість поля визначається за формулою : =k*q/ε*r2. Вектор напруженості позитивного заряду направляється від нього , а негативного до нього. Виконується принцип суперпозиції  Е=Е1+Е2+Е3+….(Е, Е1,Е2,Е3 – візде вектора). Потенціал – це є енергетична характеристика електричного поля(φ - фі). Це є відношення потенціальної енергії до величини заряду поміщеного в дону точку поля. ф=W/q0 також це робота по переміщенню з даної точки на безкінечність.  ф=А/q0 якщо поле створюється декількома точковими зарядами то потенціал дорівнює алгебраїчній сумі потенціалів від всіх зарядів.

 

49.51. Електростатична теорема Гауса.

Поток вектора напряжённости электрического поля через любую, произвольно выбранную замкнутую поверхность пропорционален заключённому внутри этой поверхности электрическому заряду.

Теорема Гаусса для напряжённости электрического поля

 


18.01.2014; 01:15
хиты: 97
рейтинг:0
Естественные науки
физика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь