пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

55. Звітність банку:поняття та структура.

Завершальним етапом облікового циклу фінансового бухгалтерського обліку є процес складання та подання фінансової звітності.

Фінансова звітність – забезпечує розкриття узагальненої інф-ї, щодо фінансового стану банку, фін-х результатів його дія-ті та руху грошових коштів банку.

Повна фінансова звітність банку включає:

  • балансовий звіт;
  • звіт про фінансові результати;
  • звіт про рух грошових коштів;
  • звіт про власний капітал;
  • Примітки до фінансових звітів.

 

Якісні характеристики які використовуються для складання фінансової звітності: дохідливість, доречність, достовірність і зіставленість, зрозумілість,суттєвість, правдивість,нейтральність інф-ї, обачність, повнота,своєчасність інф-ї.

Відповідальність за складання та надання фінансової звітності несе керівництво банку в особі керівника та головного бухгалтера.

За звітним періодом фінансові звіти, що складають банки, поділяються на щоденну, місячну, квартальну та річну звітність.

Зверніть увагу: на відміну від підприємств банки складають баланс щоденно. Щоденна звітність подається лише у складі однієї форми — Балансу.Щомісячна фінансова звітність включає дві форми: баланс та звіт про прибутки та збитки. Квартальна звітність включає такі три форми: балансовий звіт; звіт про фінансові результати; примітка «Зобов’язання банку, які обліковуються на позабалансових рахунках».

Найбільш вичерпною та змістовною є річна фінансова звітність, яка надається у повному комплекті: балансовий звіт; звіт про фінансові результати; звіт про рух грошових коштів; звіт про власний капітал; примітки (їх усього 32). Для зовнішніх користувачів доступна тільки квартальна та річна фінансова звітність. Річна банківська звітність підлягає обов'язковій аудиторській перевірці та підтвердженню незалежним аудитором. Звіт баланс – метою складання звіту є надання користувачам інф-ї про його фінансовий стан на звітну дату. Елементами балансу є активи, зобов’язання та власний капітал.Звіт про фінансовий результат – метою складання звіту є надання користувачам інфор-ї про доходи, витрати, про прибутки та збитки банку за звітний період.Звіт про рух грошових потоківнадає інформацію про грошові потоки банку за певний (звітний) період у розрізі операційної, інвестиційної та фінансової діяльності.

Відображаючи формування фінансового результату за звітний рік, показує зміни у складі власного капіталу, які відбулися тільки завдяки одержанню чистого прибутку від діяльності за рік.


17.09.2015; 01:00
хиты: 146
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь