пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

31. Організація страхування

Страхові платежі – це перерахування коштів страхувальником страховику. Вони можуть здійснюватись одноразово чи по етапно.

Страхове відшкодування – це виплата страховиком застрахованому повної чи часткової суми збитків. Розмір страхового відшкодування залежить від двох чинників : страхової суми і страхового збитку.

Страхова сума – це сума на яку застрахований об*єкт страхування або розмір максимальної відповідальності страховика за договором у разі настання страхового випадку.

Страховий збиток  являє собою вартісну оцінку заподіяних застрахованому витрат.

Страховий випадок – це можлива подія настання якої може спричинити збитки.

Основні суб*єкти страхування:

1) Страховик – це страхова компанія яка діє на підставі відповідної ліцензії , бере на себе забов*язання щодо створення страхового фонду і виплати з нього страхового відшкодування страхувальнику або третій особі на чию користь укладений договір , при настанні страхового випадку.

2) Страхувальник –  це юридична чи фізична особа , яка на підставі відповідної угоди з страховиком, сплачує страхові внески до страхового фонду , отримує право на відшкодування збитків у разі настання страхового випадку.

3) Застрахований – це юридична чи фіз. Особа, якій належить страхове відшкодування у разі настання страхового випадку.Об*єктами страхування можуть бути : майно , життя, здоров*я, працездатність, працевлаштування.

 


16.07.2015; 23:10
хиты: 124
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь