пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

15.ХАРАКТЕРИСТИКА ДЕРЖАВНО ЦЫЛЬВИХ ФОНДІВ

В держави можуть бути особливі потреби які мають особливе значення і мають фінансово   забезпечуватися це і є причиною створення фондів цільового призначення.Державно цільові фонди – це  фонди які створені для перерозподілу і використання фінансових ресурсів які знаходяться в розпорядженні держави і мають цільове призначення.

                                                     Державно цільові фонди

                          Загальнодержавні                                       Місцеві ( соц  )

Позабюджетні   Бюджетні   Постійні, тимчасові      

Загальнодержавні фондице фонди які створюються на загальнодержавному рівні для фінансування загальнодержавних програм.Місцеві створюються місцевими органами самоврядування для використання місцевих програм.Бюджетні фондице фонди що входять до складу державного бюджету фінансування видатків фінансування видатків цих фондів відбувається за рахунок державного бюджету.Позабюджетні – це фонди що не включають до державного бюджету.Постійні їх створення пов’язане з виділенням окремих функцій держави.Тимчасові формулюються з метою прискореного вирішення актуальних питань вони створюються за конкретною необхідністю і після вирішення проблеми вони закривають

Система державного соціального страхуванняКожен фонд має закріплені доходи та видатки і відповідну систему управління але загальне управління ціни фондами здійснює постійний фонд Укр. Підпорядкований КМУ.

ФОНДИ:1)Пенсійний фонд – відображає страхування у випадку постійної втрати працездатності .     Форма відшкодування – пенсія.2)Фонд соціального страхування від нещасних випадки Забезпечує страхування у випадку втрати працездатності в наслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.Форма відшкодування – допомога на відновлення працездатності. 3)Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатностіХарактеризує страхування на період не тимчасової працездатності.Форма відшкодування – допомоги на період непрацездатності та відшкодування частини витрат на відновлення працездатності. 4) Фонд сприяння зайнятості Здійснює страхування у випадку втрати місця роботиФорма відшкодування – допомога по-безробіттю на працевлаштування.

 


16.07.2015; 23:10
хиты: 134
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь