пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

8. Управління фінансовою системою

Управління фінансами, як і будь-якою іншою системою, включає дві основні складові: органи управління та форми і методи управлінської діяльності. У світовій теорії і практиці широкого визнання набув фінансовий менеджмент як наука про управління фінансовою діяльністю. Зміст фінансового менеджменту визначається функціями управління: розроблення стратегії, планування тактики реалізації стратегії, організація виконання розроблених планів, облік і контроль.

Скоординоване управління фінансовими потоками будь-якої держави забезпечується фінансовим апаратом.

Фінансовий апарат — це сукупність різноманітних фінансових установ, які управляють фінансовою системою держави.

Основним завданням органів управління фінансовою систе-мою є забезпечення злагодженості у функціонуванні окремих сфер і ланок фінансових відносин. Це досягається чітким розмежуван-ням функцій і повноважень між фінансовими органами та інсти-туціями.

Також управлінням фінансами займаються такі устано-ви: Державна контрольно-ревізійна служба (спеціалізується на здій-сненні фінансового контролю), Державне казначейство (створено з метою забезпечення повного і своєчасного виконання Державного бюджету), Державна податкова адміністрація (організовує справ-ляння податків та контроль за дотриманням податкового законодав-ства), Рахункова палата України (створена з метою здійснення поза-відомчого контролю за складанням і виконанням бюджету держави, аналізу бюджетної політики держави, контролю у сфері державного кредиту), Аудиторська палата (хоча і не є фінансовим органом, орга-нізовує незалежний фінансовий контроль).

 

 

 

 

 

 


16.07.2015; 23:10
хиты: 142
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь