пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

6. ФІНАНСОВИЙ МЕХАНІЗМ ТА ЙГО РОЛЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ПОЛІТИКИ

Фінансовий механізм – це комплекс фінансових методів і важелів вплмву на соцюекономічний розвиток суспільства .        

Фінансовий механізм складається із таких головних елементів:

  • фінансові методи;
  • фінансові важелі;
  • правове забезпечення;
  • нормативне забезпечення;
  • інформаційне забезпечення.

Фінансові методи - є способом впливу фінансових відносин на господарський процес. У господарській практиці широко застосовують такі фінансові методи: фінансове планування, оперативне управління, фінансовий контроль, фінансове забезпечення і фінансове регулювання.Фінансове планування — діяльність зі складання планів формування, розподілу і використання фінансових ресурсів на рівні окремих суб'єктів господарювання, їх об'єднань, галузевих структур, територіально-адміністративних одиниць та країни в цілому, спрямована на досягнення поставлених цілей і вирішення певних завдань.Об'єктом: фінансового планування є фінансова діяльність держави, суб'єктів господарювання та інших учасників суспільного життя.Суб'єктами: фінансового планування є окремі підприємства, установи, організації, відомства, фінансові органи, органи державного управління на місцевому рівні та ін.

Результатом фінансового планування є розрахунок фінансових показників, які відображають формування, розподіл і використання фінансових ресурсів та втілюються у спеціальному документі — фінансовому плані. Особливість фінансового плану — він складається лише у грошовій формі.

Фінансовий контроль держави спрямований на раціональне використання бюджетних коштів, дотримання фінансової дисципліни в державних господарських структурах, повне та своєчасне виконання фінансових зобов'язань юридичними і фізичними особами перед бюджетом.Суб'єктами — фінансові менеджери, керівники підприємств, засновники, незалежні аудиторські організації тощо.Об’єкти – фінансові господарські операції які пов’язані з формуванням і використанням держави, підприємств організацій.

Оперативне управління-діяльність пов*яз із не обхід втруч в розпад процеси з метою подолання недоліків та своє час перерозпод коштів. Об:фін відносини та ФР. Суб:держ в особі законодавчих і виконавчих органів.

Фін важелі-конкретні форми розподілу і перерозподілу ВВП.(податки,обов*язков платежі,санкції)

Інф забезпеч-скл з різних видів фін, ек, інф інформації.

 


16.07.2015; 23:10
хиты: 148
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь