пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

24

 

Білет 24

  1. 1. Документ – основний вид ділового мовлення. Загальні вимоги до складання документів.
  2. — це матеріальний об'єкт, що містить у за­фіксованому вигляді інформацію, оформлений у заведеному порядку й має відповідно до чинного законодавства юридичну силу.

Кожен документ складається з окремих елементів, які називаються реквізитами.

  • - це обов'язковіш елемент, який властивий кожному окремому виду документа (дата, підпис, адреса, заголовок тощо). Документи з використанням реквізитів оформлюють відповідності до формуляра-зразка.

1. Державний герб. 2. Емблема організації, 3. Зображення державних нагород. 4. Код підприємства, установи або організації. 5. Код форми документа. 6. Найменування міністерства або відомства (вищої організації або засновника). засновника).7 Найменування підприємства, установи або організації - автора документа. 8. Назва структурного підрозділу. 9. Індекс підприємства зв'язку, поштова та телеграфна адреса, номер телефону та телетайпу, факс, номер рахунку у банку. 10. Назва виду документа. 11. Дата. 12. Індекс (номер) документа. 13. Посипання на індекс та дату вхідного документа.       14. Місце складання або видання. 15. Гриф обмеження доступу до документа. 16. Адресат. 17. Гриф затвердження. 18. Резолюція.           19. Заголовок до тексту. 20. Відмітка про контроль. 21. Текст.                 22. Відмітка про наявність додатків. 23. Підпис. 24. Гриф погодження. 25. Візи. 26. Печатка. 27. Відмітка про за свідчення копій.28. Прізвище виконавця та його номер телефону. 29. Відмітка про виконання документа та направлення його до справи. 30. Відмітка про перенесення даних на машинний носій. 31. Відмітка про надходження.

Текст - головний реквізит документа. При складанні тексту документа мають виконуватися вимоги, найголовніші з яких - достовірність та обов'язковість змісту, нейтральність тону, повнота інформації та максимальна стислість, що досягається викиданням осіб, які не несуть смислового навантаження.           8. Засвідчення документа Основні способи засвідчення документа - підписування, прикладання печатки, затвердження. Воно надає документу юридичної сили, підтверджує відповідальність певної особи за його зміст.

2. Скласти оголошення.

ОГОЛОШЕННЯ

1 грудня 2007 р. о 15.00 в актовому залі центрального корпусу Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова відбудеться літературний вечір, присвячений річниці від дня народження Григорія Сковороди.

ОГОЛОШЕННЯ

Сім 'я з двох осіб найме двокімнатну квартиру поліпшеного планування на Мінському масиві терміном на 1 рік. Тел.: 430- 97-05.

3. Подані словосполучення поставте у давальному відмінку однини; поясніть закінчення.

Ректор Петренко Василь Олегович, директор Шульга Іван Іванович, керівник Ільїн Михайло Гнатович, бригадир Кузьменко Хома Лукич, президент Рощин Степан Федотович, ко­респондент Пушенко Галина Олександрівна, проректор Голубчук Петро Ярославович.

Ректору Петренко Василю Олеговичу, директору Шульга Івану Івановичу, курівнику Ільїну Михайлу Гнатовичу, бригадиру Кузьменко Хомі Лукичу, президенту Рощину Степану Федотовичу,  кореспонденту Пущенко Галині Олександрівні, проректору Голубчуку Петру Ярославовичу. 


14.04.2015; 09:46
хиты: 139
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь