пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

23

 

Білет 23

1. Синтаксичні норми сучасної української літературної мови.

. Синтаксичні норми – це загальноприйняті правила побудови синтаксичних конструкцій, які вивчає синтаксис.

Основною одиницею синтаксису є речення як мінімальна комунікативна одиниця. За структурою речення поділяються на прості і складні (сполучникові та безсполучникові).

Словосполучення – це поєднання двох або більше повнозначних слів синтаксичним зв’язком.

Між словами у словосполученні існують такі типи зв’язку: узгодження (головне слово узгоджується із залежним в роді, числі, відмінку, напр.: вирішене питання), керування (головне слово вимагає від залежного певної форми, напр.: наказ керівника), прилягання (головне слово сполучається із прислівником, дієприслівником або інфінітивом, напр.: завершувати пізно). Найбільш складними є словосполучення зі зв’язком керування, а особливо ті, які мають прийменники. Для уникнення помилок в побудові таких словосполучень слід пам’ятати, що після прикметників у вищому ступені порівняння вживаються прийменники від, за, сполучник ніж, напр.: дорожчий за золото; після прикметників багатий, скупий, хворий тощо перед іменником вживається прийменник на, напр.: бідний на знання; при числівниках 2, 3, 4 іменник стоїть у Н.в. мн., а при числівниках півтора, півтори – у Р.в. одн., напр.: чотири місяці, півтора дня, півтори години.

У багатьох випадках можлива синонімічна взаємозаміна безприйменникових словосполучень прийменниковими, одним словом і навпаки, напр.: книжкова крамниця, крамниця з книжками, книгарня. Для ділового стилю української мови характерні часто повторювані усталені словосполучення дієслівного типу, у яких вибір прийменників неможливий, напр.: витрати на, відрахування на, винагорода за, покладатися на, у відповідь на, у відповідності з, відповідно до, у зв’язку з, згідно з, на додаток до тощо.

За прийменниками в українській мові традиційно закріплені такі значення: просторове (в, у, на, з, над, перед, вздовж, при, до тощо), часове (за, у, до, о, через, над, з тощо), причинове (з, від, через, в силу, з нагоди, завдяки, всуперед тощо), мети (для, на, заради), порівняння (проти тощо). Для ділового мовлення важливим є правильне вживання прийменника по, особливо тоді, коли мова йде про переклад російських словосполучень українською мовою. Російські сполуки з прийменником по перекладаються в українській мові словосполученнями з прийменниками за, з, на, для, після, у, по та безприйменниковими, н-д: за свідченням, з ініціативи, на замовлення, для складання, після одержання, у справах, повідомити телефоном.

2. Скласти план. Назвати реквізити.

План                                                                                                                                            

ВСТУП

3

РОЗДІЛ І. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФІНАНСІВ АКЦІОНЕРНИХ ТОВАРИСТВ

5

1.1 Правова основа функціонування акціонерних товариств

5

1.2 Особливості організації і функціонування фінансів акціонерних товариств

13

РОЗДІЛ ІІ. АНАЛІЗ ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ АКЦІОНЕРНИХ ТОВАРИСТВ

17

2.1. Аналіз фінансової стійкості акціонерного товариства

17

2.2. Аналіз ліквідності і платоспроможності акціонерного товариства

24

2.3. Оцінка фінансової стійкості акціонерного товариства

26

РОЗДІЛ ІІІ. ШЛЯХИ ПОКРАЩЕННЯ ФОРМУВАННЯ ФІНАНСІВ АКЦІОНЕРНИХ ТОВАРИСТВАХ

 

28

ВИСНОВКИ

32

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

34

ДОДАТКИ                                                                                                    35

Реквізити плану такі: назва установи; назва виду документа; вказівка на термін укладання плану; текст із вказівкою на термін виконання та вконавців; дата складання; гриф узгодження; гриф затвердження; печатка.

3. Від поданих іменників утворіть форми родового відмінка однини, обґрунтуйте закінчення -а(-я) чи -у(-ю). Під час виконання вправи користуйтеся «Орфографічним словником».

Документа, договору, наказу, листа, наряду, плану, протоколу, спи­ску, рахунка, столу, Волгограду, Степана, гаю, палацу, вокзалу, граду, барвінку, листопаду, вівторка, саду, роману, верстату, заводу, тро­лейбусу, Кавказу, Києва, Дністра, ґрунту, дощу, дощику, Парижа, ба­лету, сантиметра, року, хліба, відмінку, мінімуму, виразу, інвентарю, інституту, успіху, кінця, морозу, Сибіру, штабу, голосу, підмета, вау­чера, брокера, сертифікату, юриста, апарата, абзацу, пункту, факту, формуляру, об'єкту, варіанта, принципу, проекту.

 

 


14.04.2015; 09:46
хиты: 148
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь