пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

14. Порядок здійснення розрах. обслуговування клієнтів

Б-ки здійснюють розрах. обслуговув. на підставі договорів і своїх внутр.. правил, які відповід. вимогам Інструкції «Про без гот. розрах. в У в нацвалюті».

Платіжне доручення - розрахунковий документ, який містить доручення платника банку здійснити переказ визначеної в ньому суми грошей зі свого рахунка на рахунок отримувача

При викор. плат. доруч. банк платника, отримавши від свого клієнта списує суму в дорученні з його рах. і зарах. на рах. одержувача.

Платіжна вимога-доручення - комбінований розрахунковий документ, який складається з двох частин: вимоги постачальника (одержувача коштів) безпосередньо до покупця (платника) сплатити вартість поставленої йому за договором продукції (виконаних робіт, наданих послуг) та доручення платника своєму банку перерахувати з його рахунку певну суму.

Плат. вимогу-доруч. постачальний надсилає до покупця разом з докум. про вадвантеження, згідно договору та рахунком про оплату.

Платник оформлює доручення і подає вимогу-доруч. до свого б-ку, який виконує його.

Акредитив - доручення банка покупця іногородньому банку постачальника здійснювати оплату товарно-транспортних документів постачальника за відвантажену продукцію на умовах, передбачених в акредитивній заяві покупця.

Після відкриття  акредитива в б-ку згідно заяви покупця і його плат. доруч. гроші перерах. до б-ку постачальника.

Б-к повідомляє клієнта про відкриття акредитива.

Види акредитивів:

покриті (депоновані)

непокриті (гарантовані)

відзивні

безвідзивні


11.03.2015; 23:02
хиты: 422
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь