пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» Политология

30.Сформулюйте основні проблеми формування громадянського суспільств в Україні та окресліть напрямки їх розв’язання.

То ж розглянемо в чому полягають проблеми формування громадянського суспільства в Україні з точки зору соціально – психологічного аспекту:

Нездатність українців на рівні свідомості до закріплення думки, що ми дійсно здатні до інсталяції громадянського суспільства в нашій державі;
Неусвідомленість українським народом тієї соціальної цінності, яку несе громадянське суспільство для подальшого розвитку держави;
Відсутність в межах держави умов, що є необхідними для формування громадянського суспільства.

Основним показником дієвості громадянського суспільства є гарантоване ним забезпечення прав і свобод людини, які визнані вищими загальнолюдськими цінностями. Це випливає з передумов формування громадянського суспільства. Однак, на превеликий жаль, на сьогоднішній день ми не маємо змоги стверджувати, що в Україні забезпечується дотримання прав і свобод людини і громадянина, – виключно на папері.

Тому, перш за все, для формування громадянського суспільства, соціум має пересвідчитися в своїй спроможності до цього. Він має бути налаштований на зміни, адже набуття суспільством статусу «громадянське» веде до численних змін. Насамперед, це – зміни соціального, психологічного та політичного характеру.

Також для громадянського суспільства необхідна наявність «середнього класу», який став би основою суспільства, здатного до лобіювання своїх інтересів перед державою. Адже, громадянським може називатися суспільство, спроможне бути обмежувачем державної влади. Воно перетворює державу на інструмент розвитку суспільства, а не навпаки.


17.01.2014; 00:54
хиты: 157
рейтинг:0
Общественные науки
политология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь