пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

63. Особливості міжнародного туризму, його динаміка та вплив на світовий ринок.

 

         Міжнародний туризм - це туризм в іншу країну, тобто іноземний туризм. Він поділяється на виїзний і в'їзний. Виїзний туризм - це подорож осіб, що постійно проживають в Україні, в іншу країну. В'їзний туризм - це подорож в межах України осіб, що не  проживають  постійно   в  Україні.

         За економічними ознаками; а саме, в залежності від впливу туризму на бюджет країни і її регіонів, туризм можна поділити на такі форми як активний і пасивний.

Приїзд іноземних туристів в країну, в який-небудь регіон країни являється активним туризмом. Він служить фактором ввозу грошей (валюти) в дану країну чи регіон.

        Виїзд громадян даної країни чи регіону в інші держави являється пасивним туризмом. Він пов'язаний з вивозом грошей (валюти) з даної країни чи регіону.

        Вказані форми туризму знаходять відображення в поділі туристичних зовнішньоторгових  операцій   на  імпортні  й  експортні.

         Туристичний імпорт - це ввіз в країну вражень, які супроводжуються одночасним вивозом  туристом   грошей  з  даної  країни  Це  пасивний  туризм.

         Туристичний експорт - це вивіз із країни туристичних вражень, які супроводжуються одночасним ввозом туристом грошей в дану країну. Це активний туризм

         В Україні, на жаль, в більшій мірі має місце імпорт туризму, ніж його експорт. В зв'язку з цим країна втрачає великі можливості одержання валюти і розвитку туризму як одної  з  самих  прибуткових  на  сьогодні  галузей  економіки.

         Види міжнародного туризму класифікуються в залежності від мети поїздки, термінів, засобів пересування і розміщення, вартості поїздки, вікового складу, сезону та інших ознак. В залежності від цих критеріїв туризм поділяється на декілька видів.

         За метою поїздки - рекреаційний, пізнавальний, науковий, діловий.

         Рекреаційний туризм - це туризм з метою відпочинку, оздоровлення і лікування.

         Пізнавальний або культурний туризм - це подорож з метою ознайомлення з історико-культурними цінностями й унікальними природними об'єктами.

         Науковий туризм - це знайомство з досягненнями науки й техніки, промисловості, сільського господарства, участь в конгресах, симпозіумах, наукових семінарах і т.п.

        Діловий туризм - поїздки з метою встановлення ділових контактів, проведення ділових переговорів.

                За чисельністю розрізняють індивідуальний і груповий туризм. Подорож одної людини за своїм планом називається індивідуальним туризмом, а подорож групи людей (в тому числі сім'ї) за власним планом називається груповим туризмом.

        За тривалістю подорожі виділяють короткочасний і тривалий туризм. Короткочасний - це такий туризм, коли тривалість подорожі не перевищує 3-х діб. Тривалий - це туризм, термін  подорожі  при  якому   більше  3-х  діб.

       В залежності від віку туристів розрізняють дитячий, молодіжний і зрілий туризм.

       В залежності від засобів пересування розрізняють туризм з використанням особистого і громадського транспорту

     

      

 


21.06.2014; 00:45
хиты: 118
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь