пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

39.Поняття і види внутрішньополітичних конфліктів

Особливостями внутрішньополітичного конфлікту є:
   - боротьба того чи іншого шару суспільства за політичний інтерес;
   - боротьба за політичне панування, яка за формами дуже різноманітна — від парламентської боротьби до громадянських воєн. Види внутрішньополітичних конфліктів.
   1. Класові внутрішньополітичні конфлікти, що виникають між суспільними класами, звичайно носять антагоністичний характер, розглядаються як конфлікти “з нульовою сумою” і, починаючи із соціально-демографічного, іноді корпоративного рівня, часто стають загальногромадянськими.
   2. Конфлікти між політичними партіями (суспільно-політичними рухами). З переходом світової цивілізації від авторитарних форм правління до переважно демократичних боротьба з питань про шляхи розвитку суспільства в демократичних державах змістилася на користь діяльності політичних партій і суспільно-політичних рухів. Політична боротьба партій рідко виходить за рамки конституційних норм, хоча і набуває іноді драматичного характеру (досить згадати події в Росії в 1993 p.).
   3. Конфлікти між: різними угрупованнями за лідерство в державі, партії, русі і т. п. Ці угруповання, як правило, офіційно не оформлені в об'єднання, однак їхні інтереси завжди пов'язані з боротьбою за владу.
   4. Іноді в особливу групу внутрішньополітичних виділяють міжетнічні конфлікти з яскраво вираженим політичним забарвленням. Шляхи запобігання внутрішньополітичних конфліктів.



06.06.2014; 10:02
хиты: 117
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь