пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

17.Поняття та складові управління конфліктом

Управління конфліктом - це цілеспрямований, зумовлений об'єктивними законами вплив на динаміку конфлікту в інтересах розвитку або руйнування тієї соціальної системи, до якої має відношення конфлікт.

Головна мета управління конфліктами полягає у попередженні дисфункціональних конфліктів і адекватному вирішенні функціональних.

Управлінню конфліктом повинна передувати стадія його діагностики, тобто Визначення природи конфлікту. Визначення учасників конфлікту. Визначення позицій суб'єктів конфлікту та їх ролей. Визначення методів розв'язання конфлікту

Управління конфліктами як складний процес включає такі види діяльності:

  • прогнозування конфліктів і оцінювання їх функціональної
    спрямованості;
  • попередження або стимулювання конфлікту;
  • регулювання конфлікту;
  • вирішення конфлікту.

Прогнозування конфлікту - це один із найважливіших видів діяльності суб'єкта управління, воно спрямоване на виявлення причин даного конфлікту в потенційному розвитку. Попередження конфлікту - це вид діяльності суб'єкта управління, спрямований на недопущення виникнення конфлікту. Стимулювання конфлікту - це вид діяльності суб'єкта управління, спрямований на провокацію, спричинювання кон­флікту. Регулювання конфлікту - це вид діяльності суб'єкта управління, спрямований на послаблення і обмеження конфлікту, забезпечення його розвитку вбік розв'язання. Розв'язання конфлікту - це вид діяльності суб'єкта управління, пов 'язаний із завершенням конфлікту. Це заключний етап управління конфліктом.



06.06.2014; 10:02
хиты: 120
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь