пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Оцінка персоналу .

Комплексна оцінка персоналу дозволяє кількісно виміряти за допомогою балів найбільш істотні характеристики як самого працівника так і виконуваних ним робіт. Для характеристики працівника комплексно оцінюють:

• професійно-кваліфікаційний рівень — Ппкр

• ділові якості — Пдя ;

• складність роботи (виконуваних функцій) — Пср(ф)

• конкретно досягнутий результат — Пдр.

Комплексна оцінка конкретного працівника (Коп) здійснюється за формулою

Коп=0,5.Ппкр.Пдя+Пср(ф).Пдр ,

де 0,5 — емпірично визначений коефіцієнт, уведений у формулу для посилення значущості оцінки складності та результативності праці.

Професійно-кваліфікаційний рівень працівника визначається за загальним для всіх категорій персоналу набором об'єктивних ознак — освіта, стаж роботи за спеціальністю, активність набуття професії і підвищення професійної майстерностіПпкр=(0 + СР + А ) /  0,85 ,де О — оцінка освіти;СР — оцінка стажу роботи;А — активність участі в системі підвищення професійної майстерності;0,85 — максимальна балова оцінка.Для оцінки ділових якостей керівників і спеціалістів попередньо визначається певна сукупність ознак. Зокрема для спеціалістів можна користуватись такими ознаками:

1) компетентність; 2) здатність чітко планувати та організовувати свою роботу; 3) відповідальність за доручену справу; 4) самостійність та ініціативність; 5) спроможність оволодіти новими напрямками та методами й використовувати їх у роботі; 6) працездатність; 7) комунікабельність. Кожна ознака ділових якостей має чотири рівні (ступені) прояву та оцінюється в балах: низький 1, середній — 2, вище за середній — 3, високий — 4.

Оцінка складності виконуваних робіт здійснюється за такими ознаками:характер робіт,різноманітність робіт,керівництво бригадою, додат. Відповідальність(Пср= Хр+Рр+Кб+Двт/ 8.3)

Оцінка результатів праці враховує кількісні та якісні параметри виконання робіт та їх ритмічність.Ознаки: обсяг виконуваних робіт,якість виконуваних робіт,ритмічність.

 

 

 


27.05.2014; 10:29
хиты: 112
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь