пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Показники кон'юнктури виробництва споживчих товарів.

Показники виробничої кон'юнктури поділяються на Такі, Що оцінюють власне виробництво Певного товару, и Такі, Що оцінюють самих віробніків. І ті, й Інші за цілямі кон'юнктурних аналізу можна поділіті на Вінницький національний випуску продукції, її ЯКОСТІ и конкурентоздатності.

Для оцінювання простої кон'юнктури виробництва товарів споживчого попиту вікорістовують Вінницький національний:

- випуску продукції: обсягах виробництва и реалізації товару за номенклатурою;

- ЯКОСТІ продукції: торгова марка, клас и сортність товару.

Забезпечення конкурентноздатності товару насамперед пов'язане з Його СПОЖИВЧЕ параметрами. Параметри, Що характеризують конкурентноздатність, прийнято поділяті на технічні (параметри призначення, Ергономічні, норматівні, естетічні и т. ін.), економічні ї організаційні (Система зніжок, умів платежів и постачання, комплектність поставок, Терміни та Гарантії ТОЩО). Весь спектр з параметрів, можна оцініті конкурентноздатність аналогів товарів (К):

(1)

де І, і "- відповідно груповий Показники оцінкі порівнюваніх товарів;

q i - параметрічній Показники і-го параметра, Що розраховується за формулою

q i = P / P 100 (2)

де Р - величина параметра вироб;

Р100 - величина параметра Еталон вироб;

а - вага і-го параметра;

п - число параметрів, підметів оцінкі.

Потреба для одного Споживача загаль НЕ Може буті задоволена більш Ніж на 100%, тому Показники ^ не Може перевіщуваті одиницю. Саме Це наводити на мнение про нормування рівня параметрів конкурентноздатності. Орієнтуючісь на Певний еталон вироб, можна Розробити систему нормування рівня показніків конкурентоздатності виробів. Проти, Як показує практика, орієнтування на еталонні Вінницький національний Може прізвесті до хібніх оцінок конкурентоздатності товару.

Так, фірма ІВМ у Свій годину орієнтувалася на Створення и серійне виготовлення Потужной ЕОМ, Що вважаєтся основою розвітку обчіслювальної технікі, внаслідок Чого вон на якійсь годину упустила ринок персональних комп'ютерів.

Оцінювання самих віробніків проводитися на Основі показніків фактичного виробництво продукції и потенційної потужності виробничих площ.

Оцінювання рівня конкурентноздатності, особливо з розвитку ринкового середовища, має здійснюватіся Постійно впродовж Функціонування фірмі, абі своєчасно виявляти відставання у задоволенні потреб від фірм-конкурентів.

Найважлівішім Показники рівня конкурентноздатності є Частка ринка. Вона Може обчіслюватіся у масштабах регіону, національної економікі, світовіх масштабах. Кожна фірма залежних від розмірів претензій у бізнесі сама обірає Його порівняльній Рівень.

Д = П/ Q (3)

де Д - Частка Рінк, Що Його займає конкретна фірма, реалізуючи Свій товар;

П - обсягах продажів (услуг) фірмі;

Q - сумарной обсягах реалізації товарів и услуг на аналізованому ринка.

Інтерес стає не Тільки статичність Розмір коефіцієнта, а й Його дінаміка, Що показує зміну позіцій фірмі. Останній Показники має узагальнюючій характер, Що, по-перше, не Дає змогі візначіті чинників Втрати конкурентних позіцій, а по-друге, Може давати запізнілу інформацію, коли возможности Виправлення сітуації значний мірою втрачаються. У зв'язку з ЦІМ для оцінкі конкурентоздатності Бажан вікорістовуваті систему показніків у порівнянні з відповіднімі Показники фірм-конкурентів.

 

33.     


19.05.2014; 12:04
хиты: 122
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь