пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Ємність та структура споживчого ринку.

Споживчий ринок сьогодні майже повністю знаходиться в руках приватного сектора.

Споживчий ринок - купівля-продаж електричної енергії (потужності), здійснювана на території регіону через розподільнімережі від регіональних АТ-енерго безпосередньо споживачам.

Споживчий ринок служить механізмом, що забезпечує купівлю-продаж товарів і послуг, необхідних людині в його щоденному житті.

Споживчий ринок часто називають роздрібним. Вінпредставлений окремими особами, які придбавають товари і послуги для особистого споживання.

Споживчий ринок повинен бути відкритий для конкуренції. Для того щоб дати можливість будь-якому виробнику електроенергії брати участь у конкуренції безпосередньоу споживачів, які отримують електроенергію по розподільних мереж АТ-енерго, необхідно розділити послуги з виробництва, передачі і розподілу електроенергії на окремі види діяльності і надати право всім виробникам електроенергії користуватисяпослугами по розподіленню електроенергії, оплачуючи їх за окремими тарифами.

Споживчий ринок - його складають окремі особи, що купують товари для особистого споживання.

Якщо споживчий ринок ненасичений, якщо існує дефіцит але окремим асортиментних груп, невеликий вибір товарів і послуг, а доходи не ув'язані з цінами, то соціалістичні принципи розподілу не можуть проявитися повною мірою.

Суб'єктами споживчого ринку виступають продавець і покупець, між якими відбувається процес торгівлі.Кон'юнктура споживчого ринку визначається сукупністю умов, головними з яких є обсяг пропозиції товарів і послуг, платоспроможний попит (величина доходів населення) і рівень споживчих цін.

Сегментація споживчого ринку можездійснюватися за географічним фактором, за характером сервісу або за якою-небудь іншою ознакою.

На який споживчий ринок він повинен бути розрахований.

По об'єктах продажу споживчий ринок підрозділяється на продовольчий, непродовольчий і ринок платних послуг.

Таким чином,вивчення споживчого ринку і факторів, що визначають купівельну поведінку, дозволяє поглибити аналіз ринкових можливостей фірми.

.

Даний напрямок розвитку підприємствспоживчого ринку базується на принципах координації та інтегрування і передбачено програмою розвитку торгівлі та громадського харчування в м. Москві.


Що лежить в основі місткості споживчогоринку.

Місткість споживчого ринку визначається загальним обсягом платоспроможного попиту населення, а також попиту підприємств і організацій на товари для колективного споживання. Співвідношення між попитом і пропозицією є основною пропорцією ринку. Для оптимального функціонування економіки треба забезпечити максимально можливу відповідність між ними, до того ж не тільки кількісну, але й структурно-якісну. Проте в умовах ринку покупця (споживача), який характеризується широким асортиментом товарів, задовольняючи найрізноманітніші потреби, пропозиція завжди повинна перевищувати попит. Ситуація абсолютної рівноваги між попитом і пропозицією на споживчому ринку є абстрактною і на практиці трапляється дуже рідко (коли є цільове замовлення певного споживача).\

 

32.     


19.05.2014; 12:04
хиты: 123
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь