пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Аналіз кон'юнктури ринку.

Існують 2 етапи проведення аналізу кон’юнктури: 1) оціночний (здійснюється аналіз ринкової кон’юнктури, який повинен охарактеризувати масштаби і типологію ринку, його пропорції, вектор і швидкість зміни основних параметрів) 2) 2. Виявлення причинно-наслідкових зв‘язків, головних умов ринкової ситуації, розробка прогнозу, формування висновків щодо перспектив розвитку ринку.

Методи кон’юнктурного аналізу, які базуються на якісних і атрибутивних оцінках ринкової ситуації, наз. експертними методами.

Після дослідження товару, потрібно визначити особливості попиту і пропозиції на нього. Потрібно визначити характер і ступінь збалансованості ринку. Аналіз можливих диспропорцій попиту і пропозиції попереджає про зміну ринкової ситуації.

Детермінанти пропозиції:  ціна товару, ціни на інші товари, ціна на сировину, інформаційні очікування, податки і дотації на сировину, технології, кількість конкурентів, еластичність пропозиції, виробничий і сировинний потенціал. (ринок виробничих потужностей)

Детермінанти попиту: цінові очікування споживачів, цінові переваги. За формою утворення попиту розрізняють:  - потенційний попит; - попит, що формується; - сформований; - сезонний.

Аналіз попиту і споживання товарів передбачає: облік обсягів та динаміки світового попиту в цілому і його розподіл за основними критеріями споживання. Аналіз зовнішньої торгівлі передбачає облік експортно-імпортної діяльності та зовнішньо-торгівельної політики.

Процес аналізу кон’юнктури скл. із стадій: 1. здійснюється розподіл фактів і показників кон’юнктури на складові частини, окремі оцінки. 2. визначення сили і напрямів дії основних кон’юнктуро- утворюючих  факторів. 3. інтеграція усієї сукупності кон’юнктуро-утворюючих факторів. 

 

11.     


19.05.2014; 12:04
хиты: 606
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь