пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Економічний зміст світового товарного ринку та особливості його функціонування.

Світовий ринок – це сукупність національних ринків, пов*язаних між собою стійкими товарно-грошовими відносинами.

Світовий товарний ринок –сфера обміну товарами і послугами між різними країнами, пов*язаних між собою торговими, науково-технічними, кредитно-фінансовими формами, та іншими формами економічних відносин, основаних на міжнародному поділі праці.

На світових товарних ринках основний потік тоарів рухається від галузей видобувної промисловості і сільського господарства до галузей обробної промисовості , і до кінцевих споживачів.

Структура і напрями товарів і послуг на окремих ринках відображають спеціалізацію і кооперування у відповідних галузях матеріального виробництва.

Залежно від умов торгівлі на світових товарних ринках, _________________________, структури окремих ринків можна умовно поділити на дві частини : відкритий і закритий ринок.

Світовий ринок охоплює інтернаціональну сфер обміну країн світового співтовариства;ступінь розвитку світового ринку визначається ступенем зрілості державних відокремлених продуктивних силЮвиробничих відносин та ступенем інтернаціоналізації.

Характерною рисою функціонування світового ринку на відмінно від національного є те, що на рух товарів поряд з економічними чинниками впливають стратгія і тактика зовнішньоекономічної політики окремих держав.

Серед основних особливостей функціонування світового ринку виділяють властиві лише йому системи світових цін,зорієнтовані на інтернаціональну вартість.

 

4.            


19.05.2014; 12:04
хиты: 242
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь