пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1. Поняття ,цілі та напрямки діяльності .

Підприємство — це організаційно відокремлена і економічно самостійна основна (первинна) ланка виробничої сфери народного господарства, що виготовляє продукцію (виконує роботу або надає платні послуги).

Для ефективного господарювання істотним є визначення цілей створення і функціонування підприємства (фірми).

На основі загальної місії підприємства формулюються і встановлюються загальнофірмові цілі, які повинні відповідати певним вимогам:

1. цілі підприємства мають бути конкретними і вимірюваними. 

2. цілі підприємства повинні бути Орієнтовані у часі.

3. цілі підприємства мають бути досяжними.

4. цілі підприємства повинні бути взаємно підтримуючими.

У практиці господарювання кожне підприємство здійснює багато конкретних видів діяльності, які за ознакою спорідненості можна об'єднати в окремі головні напрямки.

Визначальним напрямком діяльності кожного підприємства в умовах ринкових відносин є вивчення ринку товарів, або ситуаційний аналіз. 

Наступним важливим напрямком є інноваційна діяльність підприємства на перспективний період.

Інноваційна діяльність охоплює : впровадження технічних, організаційних та інших нововведень, формування інвестиційної політики на найближчі роки, визначення обсягу необхідних інвестицій тощо. 

Наступним найбільш складним напрямком за обсягом і вирішенням організаційно-технічних завдань є виробнича діяльність підприємства (фірми), її організація і оперативне регулювання у просторі, і часі. Вона включає : обгрунтування обсягу виготовлення' продукції певної номенклатури і асортименту відповідно до потреб ринку; формування маркетингових програм для окремих ринків і кожного виду продукції; збалансування виробничої потужності і програми випуску продукції на поточний і кожний наступний рік прогнозного періоду; забезпечення виробництва необхідними матеріально технічними ресурсами; розробка і дотримання узгоджених у часі оперативно-календарних графіків випуску продукції.

Наступним напрямом є комерційна діяльність підприємства.Від маштабів і якості цього напрямку діяльності підприємства залежить фінансова результативність підприємства.

Наступним напрямом є післяподажний сервіс.Післяпродажний сервіс охоплює пуско-налагоджувальні роботи у сфері експлуатації (використання) куплених на ринку товарів, їх гарантійне технічне обслуговування протягом певного терміну, забезпечення необхідними запасними частинами і проведення ремонтів впродовж нормативного строку служби тощо.

До інтегрованого напрямку відноситься економічна діяльність підприємства (фірми).Вона включає: стратегічне і поточне планування, облік і звітність, ціноутворення, систему оплати праці, ресурсне забезпечення виробництва, зовнішньоекономічну і фінансову діяльність' тощо. 

Соціальна діяльність істотно впливає на ефективність усіх інших видів.

 

 


20.03.2014; 11:11
хиты: 109
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь