пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

51.Посередницькі, консультаційні та інформаційні послуги.

 

Посередницькі послуги — це послуги, у наданні яких бере участь третя сторона, що виступає посередником між замовником і виконавцем.
Серед посередницьких послуг, що надаються комерційними бан­ками, найбільш поширеними є: посередництво в отриманні клієнтом позички, посередництво в операціях з цінними паперами, валютою, майном. Перший вид послуг надається банком тоді, коли банк не­спроможний задовольнити кредитну заявку клієнта. Така ситуація може виникнути у випадку перевищення потрібної суми над встано­вленим лімітом кредитування.
Посередницькі послуги в операціях з цінними паперами, валю­тою, майном здійснюються на основі доручення від клієнта.
Гарантійні операції полягають у зобов'язанні банку виплатити суму боргу свого клієнта, якщо останній не зможе (не захоче) вико­нати свої зобов'язання. До цієї групи операцій належать: гарантії повернення кредиту, гарантії відшкодування збитків, що виплива­ють з невиконання клієнтом умов контракту.
Плата за надання гарантійних послуг — це комісія. Банківські гарантії, особливо відомих своєю платоспроможністю банків, фак­тично" означають доступ клієнта до кредиту.
Консультаційні послуги. Комерційні банки можуть консуль­тувати клієнтів з питань: економічного (фінансового) аналізу і бу­хгалтерського обліку, звітності, оподаткування, аналізу фінансово-господарської діяльності, аналізу платоспроможності господарсь­ких партнерів клієнта; організації емісії та вторинного обігу цін­них паперів; вибору напрямів інвестування коштів тощо. Як правило, цей вид послуг перебуває в тісному контакті з іншими опе­раціями кредитними, лізинговими тощо. Такими послугами мо­жуть займатись як менеджери підрозділів банку, так і працівники спеціально створених підрозділів. Плата за консультацію врахову­ється у складі плати за основний вид операції, що супроводжуєть­ся консультацією.
Банки, використовуючи їх місце і роль в економіці, наявність су­часних засобів телекомунікацій та електронно-обчислювальної тех­ніки, завжди мають значну й різноманітну інформацію, що дозволяє їм займатися інформаційною діяльністю, а саме:

1) одержанням інформації;

2) використанням інформації;

3) поширенням інформації;

4) зберіганням інформації.

 

За режимом доступу інформація поділяється на:

• відкриту, доступ до якої забезпечується шляхом публікації в офіційних друкованих виданнях;

• з обмеженим доступом.

 


17.01.2014; 09:11
хиты: 134
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь