пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Принцип спадної граничної корисності та його роль у виборі споживача.

 

Потреба - будь-який стан незадоволеності, який є у людини і з якого вона намагається вийти або будь-який стан задоволеності, який людина бажає подовжити. Засоби, які здатні задовольнити потреби називають блага.

Корисність - здатність деякого блага задовольнити одну чи декілька потреб людини. Корисність це абстрактна категорія, яка використовується в економічній теорії для визначення задоволення, користі чи задоволенності, яке отримає людинна від споживання благ. Корисність — поняття суб’єктивне, для різних споживачів корисність тих самих благ суттєво різниться.

функції корисності - певне співвідношення обсягів споживаних благ і рівня корисності, що досягається споживачем:, де  — рівень корисності;  — кількість споживаних благ, одиниць;  — кількість видів благ

Сукупна корисність ( TU) - повне задоволення, яке отримує людина від споживання всіх одиниць даного блага на протязі визначеного періоду часу. Гранична корисність (MU) - додаткова корисність, яку отримує споживач від споживання кожної наступної одиниці даного блага. MU=DTU/DQ.

Принцип спадної граничної корисності: з ростом споживання одного блага (при незмінному споживанні інших благ) загальна корисність, яку отримують споживачі зростає, але все повільніше, а гранична корисність зменшується.


хиты: 350
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
микроэкономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь