пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

79 Господарське життя Стародавньої Індії.

- Основа - іригаційне землеробство (водоналивного колесо). Характерно, що в долині Інду археологи не виявили жодних слідів масштабної іригаційної системи, в долині ж Гангу система штучного зрошення являла собою поєднання каналів та водоналивних коліс.

 - Вирощували: пшеницю, ячмінь, рис, бобових, динь, кунжут, бавовну, льон, цукрову тростину. збирати 2—3 врожаї щороку. Прогрес у землеробстві проявлявся у розширенні посівних площ завдяки розчищуванню джунглів (приручений слон) та осушуванню боліт, у появі нових сільськогосподарських культур, у вдосконалюванні реманенту. окраїнні лісові племена все ще годувалися за рахунок рибальства та лісових промислів. господарську роль у відігравало тваринництво. тримали корів, буйволів, овець, свиней, кіз, ослів, курей. За Ведійської доби в долині Гангу існували велетенські тваринницькі ферми на десятки тисяч голів великої рогатої худоби.

 - Ремесла:гончарство, ткацтво, будівництво, ковальство, суднобудування, виробництво фаянсу та скляної пасти тощо. Знаряддя праці в хараппських містах залишалися мідними й бронзовими, залізо ввійшло в ужиток уже за Ведійської доби. золототкана індійська парча, вироби із слонової кістки; мечі з індійської сталі носили перські царі.

- Торгівля: збуваючи  бавовняну тканину, золото, слонову кістку, цінну деревину та купуючи в них метали, коштовні камені тощо. У VII ст. до н. е. в державі Магадха з’явилися перші металеві гроші. спеції (особливо перець), вироби із слонової кістки, золототкану парчу, неперевершених індійських жриць кохання охоче закуповував Рим. Індійці завозили на батьківщину вина, папірус, ладан, окремі метали, сезам, олії, мед тощо. Важливу роль у розвитку тодішньої індійської торгівлі із сусідами відігравав Великий шовковий шлях, який мав відгалуження в Індію. Індійські ремісники та купці об’єднувались у професійні організації.


24.01.2014; 14:03
хиты: 279
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
история древнего мира
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь