пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

78 Індія в «класичну» добу

  • У І ст. до н. е. на Середню Азію та Бактрію від китайських кордонів накотилася хвиля кочівників-юеджами. На греко-бактрійській території юеджі заснували Кушанську державу(Афганістану, Центральної та Середньої Азії, також Північно-Західна Індія та частина долини Гангу). до III ст. до н. е. за кушанської доби  поширився буддизм, ревним прихильником якого став у II ст. н. е. один із наймогутніших кушанських володарів — Канішка
  • Започаткував династію Гуптів брахман Чандрагупта І (320—335 рр.),
  • Самудрагупта (335—380 рр)- "індійським Наполеоном", держава Гуптів стала наймогутнішою в країні. Ядром держави була долина Гангу,
  • розквіт імперії Гуптів - Чандрагупти II Вікрамадітьї (380—415 рр.), який знищив державу шаків, завоював Гуджарат і Сураштру. Держава Гуптів, таким чином, здобула вихід до Аравійського моря, а з ним — можливість установлювати безпосередні зв’язки із цивілізованим Близьким Сходом. Це благотворно позначилось на розвитку індійської культури. В тогочасній Індії розквітли наука, література, мистецтво, тому добу IV—V ст. індологи називають "золотим віком Гуптів".
  •  V ст. напад гунів-ефталітів ("білих гунів"), які вдерлися з Центральної та Середньої Азії в Гандхару. ( 70 р) .Зрештою, Гуптам удалося відтіснити смертельного ворога на північний захід, проте держава розпалася.
  • На півдні Індостану в першій половині І тис. н. е. поставали міста, з’являлися великі й, головне, стабільні держави. Найсильнішими тамтешніми державами були Андхра, що піднялася з руїн імперії Маур’їв і розквітла за династії Сатаваханів, та держава Вакатаків у Декані, яка була васалом Гуптів.


24.01.2014; 14:03
хиты: 295
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
история древнего мира
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь