пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

13.Війна фараонів XIX династії

  • вдова Анхесенамон таємно запропонувала свою руку та єгипетський трон хеттському царевичу. Ехнатонів воєначальник Ейє підіслав до хеттського царевича вбивць і сам став єгипетським фараоном, насильно одружившись з Анхесенамон.=>  хеттський цар рушив війною на Єгипет, однак кордон не перейшов.
  • Перед фараонами XIX династії, таким чином, постало завдання будь що відвоювати в хеттів Східне Середземномор’я. Вже Хоремхеб розпочав військову реформу, поділивши армію на два корпуси, які дислокувалися, відповідно, на північному та південному кордонах держави. Фараон Рамзес І, поділив військо на три корпуси, прилучивши до кожного з них по загону бойових колісниць, поповнив військо іноземними найманцями, створив царську гвардію. Його син Сеті І організував воєнний похід у Сирію, попутно розгромивши палестинські військові загони,
  • Рамзес II —перший воєнний похід в Азію, похід проти хеттів. військо поділив на п’ять корпусів — чотири діючі й один резервний => нерівний бій під Кадешем.(пастка)
  • В 1280 р. до н. е., , Рамзес II уклав із хеттським царем Хаттусілі мирний договір, за яким Південна Сирія, Фінікія та Палестина стали зоною єгипетського впливу, а Північна Сирія дісталася хеттам (кордон між обома державами відтепер проходив по р. + династичним шлюбом —фараон одружився з дочкою хеттського царя Хаттусілі III).
  • На відповідальні посади в ній він призначав довірених людей. Міжнародний авторитет зріс, розширились її економічні та культурні зв’язки з іншими країнами. він побудував у Дельті кілька торгових міст, у тому числі нову столицю Пер-Рамзес ("Дім Рамзеса"), у Мемфісі спорудив храм богу Птаху, храми в Абідосі та Нубії.


24.01.2014; 14:03
хиты: 370
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
история древнего мира
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь