пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

3.Історія археологічного дослідження Стародавнього Єгипту.

  • Віван Денон виконав кілька тисяч малюнків із зображенням староєгипетських історико-культурних пам’яток- "Опис Єгипту", яка викликала в Європі шалений інтерес до всього староєгипетського.
  • італійця Бельцоні обстежив руїни, Фів, очистив від піску фасад скельного храму фараона Рамзеса II в Абу-Сімбелі, виявив скельні царські гробниці Сеті І, Рамзеса І, пробрався до поховальної камери піраміди Хефрена.
  • другій половині XIX ст. німецький вчений К. Р. Лепсіус "Пам’ятки з Єгипту та Ефіопії". О. Марієт - архітектурні комплекси (Мемфіса) гробниці доби Стародавнього Царства, а також залишки Серапеума —кам’яної гробниці для священних биків — Алісів, на стінах якої було викарбувано історичні хроніки. ( Абідосі, почав розкопувати "стобрамні" Фіви.), організував єгипетську Службу давнини, домігся відкриття в Каїрі в 1858 р. Єгиптологічного музею.
  • Француз Г. Масперо, - храми Карнак і Луксор, виявив у царських гробницях у Дашурі, Медумі і Саккара "тексти пірамід" — найдавніші в світі релігійні тексти, а в гробниці фараона Аменхотепа II — тайник із 36 муміями фараонів Нового Царства.
  • де Морган, швейцарець Навіль, англієць Ф. Пітрі. - царські гробниці в Абідосі, місто доби Середнього Царства в Фаюмському оазисі, обстежили печерний храм у Дейр-ель-Бахрі, а Ф. Пітрі ще й відкрив світові знамениті Фаюмські портрети.
  • У 90-х роках - Ахетатона — резиденції Ехнатона. (скульптурні портрети Ехнатона та його першої дружини — Нефертіті, царського архіву — близько 400 дипломатичних кореспонденцій XIV ст. до н. е. аккадською мовою.)
  • на початку XX ст. фінансував американський "мідний король" Т. Девіс. -скельну гробницю фараона Тутмоса IV з потаємною камерою, в якій розмішувались останки родичів фараона Ехнатона та невідома мумія в чужому саркофазі.
  • У І922 p., Г. Картер - гробниці Рамзеса VI…1986— 1987 рр. французькі та японські вчені обстежили за допомогою сучасної апаратури піраміду Хеопса і виявили в її товщі засипану піском камеру


24.01.2014; 14:03
хиты: 369
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
история древнего мира
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь