пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

154. Зовнішня політика О.Бісмарка.

1. Зміцнення Німеччини у Європі і встановлення гегемонії:

Дипломатичні кроки Бісмарка були спрямовані на те, щоб не допустити зближення Франції і Росії, примирення В.Б. та Росії, бо це могло би завадити планам щодо панування Нім. у Європі. Для здійснення цих планів Нім. потребувала союзників. Ними стали Австро-Угорщина й Італія, яка була суперницею Франції у Середземному морі і на пн. Африки. Спочатку Нім. пішла на створення союзу трьох імператорів – Нім., А-У, Росії у 1873 р., щоб на континенті ізолювати Фр. Цей союз проіснував до 1887 р., поки не загострилися рос-нім та рос-автр протиріччя під час близькосх. кризи 1875-1878 рр., особливо після Берлінського конгресу, на якому проявилися відверто ворожі позиції Нім. та А-У  до Росії. Росія змінює ставлення до своїх союзників. У 1879 р. Нім. та А-У підписали союзний договір, спрямований проти Рос. та Фр., а згодом до них приєдналась Італія. Так, у 1882 р. було утворено Троїстий союз (Нім, А-У, Італія). 5-річний термін його дії неодноразово поновлювався до 1915 р. Наслідком утворення цього союзу стали: напруженість у Європі, активізація пропаганди війни за світове панування, гонитва озброєнь, роздування шовіністичної пропаганди, готування до нових війн.

2. Боротьба за нові колонії. Розпочалась боротьба за переділ світу. Для забезпечення розвитку промисловості Нім. намірялася захопити нові джерела сировини і ринки збуту.
Далекий Схід: Нім. намагалась випередити інші країни у переділі Китаю. Вона встановила контроль над Шаньдунським п-овом у Китаї. 1885 р. Нім. встановила контроль над Маршалловими ос-ми у Тихому океані.

Африка: 1884 р. Було засновано першу колонію у Пд-Зх Африці. Просування німецьких колонізаторів на Африканському континенті тривало впродовж кількох десятиліть. Нім. колоніями стали Того, Камерун, та ін. володіння Африки. Боротьба за переділ Африки призвела до сутичок Німеччини з Фр. та В.Б.

Близький Схід: Проголосивши лозунг «Натиск на Схід», Німеччина одержала концесію на будівництво Багдадської залізниці, щоб колонізувати долини Євфрату й Тигру, району Перської затоки для виходу на суходільний шлях в Індію та проникнення до Китаю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


18.06.2017; 19:15
хиты: 146
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь