пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

Нацистський режим в Україні. Рухи опору. Геноцид проти українського, єврейського, циганського народів.

З Одеської обл, пд районів Вінн і зх рай Микол обл була сформована нова румунська провінція під назвою Трансністрія. Чернівецька та Ізмаїльська обл теж були передані Рум. Львів, Дрогоб, Станіславськ і Тернопільс обл утв Дистрикт Галіція, який адмін підпорядковувався так званому Ген-губернаторству (яке об*єд більшу част поль земель). ПБ, біль част ЛБ і пд райони, що прилягали до Криму, утв Рейхскоміс Україна з цивіль амдін. Схід райони Укр аж до узбереж Азовс моря, як і Кримс півострів перебув під військ адміністр. Українське нац життя на колишніх радянських землях у перші місяці німецької окупації проявляло дивовижну здатність до регенерації. Значних успіхів було досягнуто у галузі культурного відродження: школи театри газети Просвіти, кооперативи, УАПЦ відновлені. Але з кінця 41-поч 42 рр. Все змінилося. Вваж Сх Євр і Укр життєвим простором для нім. Плани щодо цієї тер були в ген плані ОСТ-зачистка від неарійців та колонізація.

Найгіршим було становище євреїв і циган, на яких чекало поголовне знищення. Майже у кожному місті відбувалися масові страти. У Бабиному Яру знищили від 70 до 200 тисяч чоловік. Узагалієврейська громада України за роки нацистської окупації втратила близько 1,8 млн. чоловік (до війни вона налічувала 2,5 млн. осіб). У 1941—1943 роках у Бабиному Яру розстріляно 621 члена ОУН, серед них і відому українську поетесу Олену Телігу разом із чоловіком.

Голодом і насильством фашисти винищили в Україні 4,5 млн. осіб. «Імперією смерті» почали називати систему нацистських концентраційних таборів. В Україні зафіксовано майже 300 місць масових страт населення, діяло 180 концтаборів, існувало 50гетто.

Гітлерівцями було організовано масове знищення військовополонених. їх використовували на важких і небезпечних роботах, що, як правило, тривали 12-18 годин на день. У таборах жахл умови. Усього протягом 1942-1944 pp. з України було вивезено 2,5 млн. чоловік. Опір: націоналістичний і радянський. Найб акт парт загони під команд С. Ковпака і С. Руднєва, які базув в лісах на Сумщині. На Чернігівщині діяв загін О. Федорова. На тер Сумс і Брянск обл з осені 41 рю О. Сабуров орг загін, який через півроку перетвор на вел з*єднання. Довгий час опір неорганізований, а партизани закидалися в Україну. Черв 42 з*яв централіз кер у вигл Укр штабу партиз руху, який очол Т. Строкач – налаголж регулярн зв*язок з партиз. Нац сили, особл на зх Укр. Провідна роль ОУН Бандери. 30 червня 41 оголос Акт відновл Укр  держави, гол тимчас уряду став Я. Стецько – репресії німців. Націон пішли в підпілля із осені 42 р. взяли курс на створ УПА, яка призн для бор з поневолювачами всіх мастей. З весни 43, коли в ліс пішла вся укр допоміжна поліц Волині і Полісся, повст арм стала Масовою.  Її організаторами були провідні члени ОУНДмитро Клячківський (1ий ком упа), Ростислав ВолошинЯків Бусел. Згодом очільники – Р. Шухевич, С. Кук. Напади на нім тюрми, загони, німці втрачали до 5 тис влітку-восени 43, агітац. чисель УПА на зламі 43/44 40 тис.

 

 


18.06.2017; 19:01
хиты: 176
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь