пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

СШАСоціально - економічний розвиток колоній Англії в 17-18ст навігацакт

Основа – с/г + швидкий розвиток промисловості та ремесел. Населення – 2, 5 млн, 80 % -на плантаціях жило. Пн.колоніїї Нової Англії – патріархальні малі госп-ва натурального хар-ру. Вирощували пшеницю, овес,кукурудзу, розводили худобу, овець. Фермери вільні, налдишок продукціїї сприяв міжміським торг.звя*зкам. Приморські міста – мануфактура, судобудування.  Південь – плантаційні госп-ва(праця нігерів та сервентів –залежні білі) Товар в пд.колоніях орієнтувався на вивіз за межі(тютюн, рис, індиго, бавовна, цукор) сер 18 ст – 500 тис нігерів на фермах. Формуються капіталістичні засади вир-ва.колоністи платили податок – квітренту. Скватерсвто – відхід на зх до необроблених земель.Уряду Англії це не подобалося бо чуваки не платили ренту тоді. 1683 – заборона купувати землі у індіанців. 1750 – 60- і роки – заборона переходу через Аллеганські гори. Але колоністи клали болт. Це посилило суперечки. Уряд Англії впровадив політику меркантилізму, але... 1651 – Навігаційни акт.(вивіз товару колоній до ін.країн лише на англ судах, і самостійно торгувати колоніям заборонялося) = свобода торгівлі придушувалася т.ч. Колонії видавали закони, які завтрерджувались королем. В парламенті колонії не мали представника. Парламент приймав закони без згоди колоністів. Але знову ж таки всі клали болт на ті закони(контрабанда, захват зх.земель)

Масово виплавляли чавун і по темпам зрівнялися з Англією. 30 % суден англійських – з Нової Англії.75% торгівлі Англії здійснювалося під егідою колоністів. До сер. 18 ст 13 колоній були поєднані економічними звязками, хоча уряд забороняв. Було три компанії(Бостонська, плімутська і гудзонової затоки), які мали монопольні права на торгівлю з колоніями. Пн. Та Середньоатлантичні колоніїї вивозилина пд.зерно, рибу. Торгівля по морям і річкам. Зовнішня – переважно з Англією + «трикутна торгівля» з Вест Індією та Зх.Африкою. в Африку везли ром, дешеві тканини, обратно – нігерів. У Вест Індію – ліс, зерно, рибу, обратно – рабів. Все це – всупереч законам Англії. Посутпово створюється єдиний ринок в колоніях.

Етнічний склад – нерівномірний. З європи – 150/180 тис людей. 70% англійці, 20 % шотландці (Британські о-ви),10 тис – голландці(Нові Нідерланди), 1 тис шведів та фіннів( Нова Швеція), зх – індіанці, пд – нігери. Білі поділялися за майновим статусом на нижчі, середні та високі прошарки. Переважав середній прошарок, життєвий рівень – найкращий в світі. Сервенти – 2/5 усього населення.

 


20.01.2016; 13:35
хиты: 267
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь