пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

40. Нагороди періоду ВВВ

Радянським урядом під час Великої Вітчизняної війни були прийняті ряд заходів по подальшому вдосконаленню радянської нагородної системи. Одним з них було надання права нагородження орденами і медалями СРСР від імені Президії Верховної Ради СРСР і права вручення цих нагород військовим радам фронтів, флотів, армій і флотилій.

Важливим заходом в період Великої Вітчизняної війни була також установа нових орденів і медалей СРСР, викликана тим, що бойові подвиги радянських людей в грізні роки війни прийняли небачений широкий розмах, стали дуже різноманітні за своїм характером і різні по мірі їх значення.

Установа в період Великої Отечественнои війни нових військових орденів і медалей СРСР мала велике державне і політичне значення. Комуністична партія і Радянський уряд відмічали ратні подвиги високими урядовими нагородами. У Статутах нових військових орденів і в Положеннях про медалі на відміну від тих, що раніше існували конкретніше викладалося, за які саме бойові заслуги особи, що відрізнилися, підлягають нагородженню тією або іншою нагородою. Командування могло прийняти найбільш правильне рішення про нагородження воїнів; виключалися випадки нагородження однією і тією ж нагородою за бойові подвиги, різні по мірі їх значення.

6 червня 1945 р. була заснована медаль "За доблесну працю у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 гг"., а дещо пізніше по клопотанню Народного комісаріату оборони СРСР Президія Верховної Ради СРСР заснувала медалі "За узяття Будапешта", "За узяття Кенигсберга", "За узяття Відня", "За узяття Берліна", "За звільнення Бєлграда", "За звільнення Варшави", "За звільнення Праги" для награждепия учасників звільнення і узяття цих міст. Ще були медалі у стилі "За оборону Ленінграду", "За оборону Києва", "За оборону Москви" і так далі.

Важливим заходом в області нагородної системи стало твердження в червні 1943 р. нових правил носіння opдeнов і медалей СРСР, введення стрічок до орденів і медалей, опис стрічок і правил їх носіння. Введення стрічок до орденів і медалей дозволило нагородженим носити замість орденів і медалей встановлені для них стрічки, укріплені на спеціальних металевих планочках, що було особливо зручно в умовах бойової обстановки.

 


13.01.2016; 20:21
хиты: 154
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь