пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

33. Монетні системи Античності.

а) Грошові системи античності. Перші монети на території античної Греції з'явилися у І тис. до н.е. Дослідники виділяють острови Лесбос, Егіни, іракузи як найбільші центри поширення монетної справи.

Причинами, що спричинили таку ранню появу монет, називають всезростаючий розвиток товарного виробництва і пожвавлення торгівлі.Стародавні монети карбувались з електру (сплав золота і срібла). На них не позначали номіналів, але відрізняли їх за зображенням, розміром, вагою. Монетних систем античності існувало досить багато: мілетська, фокейська, перська, егінська, евбейська, аттична, корінфська

Монетні системи для яких основним металом було золото або електр переважно базувалися на статері а «срібні» монетні системи – на драхмі.

б) Римська монетна система. Історію становлення римської монетної системи слід розпочати з V ст. до н.е., коли у Римі при храмі Юнони-Монети було створено перший монетний двір. Перші монети мали форму злитків. У період республіки (509 - 31 рр. до н.е. з'являються срібні і золоті монети із міфічним зображенням. З 338 р. до н.е. розпочали виготовлення монет "аси" із зображенням бика, метал мідь і бронза. 269 рік до н.е. - початок карбування римського срібного динарія вагою 4,55 г. У 217 році до н.е. відбувалась грошова реформа, в результаті якої вага денарія зменшилась до 3,9 г срібла, а співвідношення між міддю і сріблом 1/12 : 1-У зв'язку із додаванням до срібла лігатури вага денарія у І ст. н.е. зменшується до 3,01 грам і розпочато карбування золотої монети під назвою ауреус, вага якої 8,19 г (1 ауреус = 25 денаріям).

 


13.01.2016; 20:20
хиты: 155
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь