пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

Виникнення історіописання в Китаї. Літописи епохи Чжоу

За династії Чжоу, яка правила з XI по III ст. до н.е створені твори, які заклали основи історіописання в Китаї. (це і Лунь Юй « Судження і бесіди» і Ши-Цзін « Книга пісень і гімнів» і ще до чорта всього). Саме на джерелах епохи Чжоу Сіма Цянь накатав потім «Исторические записки» які для китайців те ж саме що для Європи «Історія» Геродота. Це все сталось тільки тому, що чжоуский двір зберігав архіви, і вони оберігалися як історична і, можливо, ритуальна цінність. + залишились написи на бронзі (ритуальний посуд і тд.): на відміну від текстів, збережених традицією, вони уникнули редакторських правок.

Все почалось з хронічки Чуньцю (Весни і осіні) яка є найстародавнішим джерелом китайського літописання і авторство якої приписують Конфуцію (хоча хроніка епохи існування держави Лу, проте описується там і початок династії Східної Чжоу) В хроніці щось близько 16300 ієрогліфів які в хронологічному порядку описують діяння монархів і вельмож 13 царств ну і процеси (політичні, соціальні,природні катаклізми і цікаві явища) які в цих царствах проходили.

Наступна за важливістю і стародавністю Шицзин (книга пісень), там 305 пісень, джерела інформації про мову, ідеологію, етику та традиції різних регіонів стародавнього Китаю. Приписується Конфуцію (він типу збирав і реданував), включений у збірку конфуціанських текстів У- цзін.

Го-юй (речи царств) - пам'ятка ораторського мистецтва Стародавнього Китаю, що включає близько 300 промов правителів і сановників китайських царств і князівств в основному на політичні теми, пов'язані з подіями X-V століть до н. е. і засновані на конфуціанської ідеології. (нам цікаве тим, що царству Чжоу присвячені глави 1-3)

 

 

14.


12.01.2016; 12:03
хиты: 175
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь