пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

22. Основні властивості та можливості операційної системи Windows.

Об'єктна орієнтація ОС Windows - важливе поняття для роботи, об'єктами називають усе, з чим працює користувач.
Візуальний, інтелектуально зрозумілий інтерфейс користувача (Graphic User Interface - GUI) - набір графічних засобів для спрощення і зручності роботи користувача, до складу якого входять: графічні значки, вікна з їх елементами та багато різних засобів вигляд яких за образом, формою надають користувачеві повне уявлення про сутність об'єкта.
Графічність інтерфейсу забезпечує можливість використання крім стандартної клавіатури різних маніпуляторів.
Для роботи у ОС Windows використовується поняття Метафора робочого столу - імітація робочої області екрана як області для роботи користувача з різними об'єктами.
Багатозадачність ОС Windows - можливість одночасної роботи з деякою кількістю програм чи виконання деякої кількості команд у фоновому режимі. Багатозадачність забезпечує можливість зручного поєднання різних типів даних - текстів, малюнків, таблиць, графіків; незалежність від апаратних засобів.
Багатовіконність ОС Windows безпосередньо пов'язана з багатозадачністю і забезпечує можливість динамічного обміну даними.
Робочий стіл - зображення, яке з'являється на екрані після завантаження операційної системи; основний елемент інтерфейсу, призначений для розміщення об'єктів і роботи з ними.
До основних елементів робочого столу належать Панель задач та значки основних програм - Мой компьютер, Корзина та Сетевое окружение (при налагоджені мережевих підключень) і група інших - Мои документи, Internet Explorer тощо.
Фокус
Панель задач - смуга світло-сірого кольору, що розташована знизу екрана (за замовченням) і призначена для зручного і швидкого переключення між відкритими вікнами. Складається з чотирьох областей: кнопка Пуск, панель швидкого запуску програм, область користувача (кнопок відкритих вікон), сервісна (службова).
Вікно - прямокутна область на екрані дисплея, призначена для введення і виведення інформації незалежно від останньої частини екрана. Розрізняють два головних типи вікон Windows: стандартні та діалогові.

Основні елементи інтерфейсу стандартного вікна: Заголовок вікна, Головне меню вікна, Панель інструментів; Робоча область вікна; Рядок стану. відображають довідкову інформацію про виділений об'єкт чи команду, дію тощо.
Основні елементи інтерфейсу діалогових вікон: Текстове, Вкладки, Списки.
Група інструментальних засобів для установки чи зміни значень параметрів: Лічильники, Перемикачі, Кнопки.
Особливий вид діалогового вікна - Свойства призначений для отримання довідкової інформації про конкретний об'єкт та зміни його параметрів.
Основні процедури управління вікнами: переміщення, упорядкування, переключення ,зміна розміру і вигляду.
повним комплектом прикладного програмного забезпечення у пакеті MS Office-Windows Applicahions (додатки).
Windows 98 — це Windows 4.1 (система четвертого покоління версій Windows, відкритого системою Windows 95). У систему додані нові властивості і нові додатки, інтерфейс системи поліпшений, а знайдені за три роки помилки, по можливості, усунені, але базовим кодом для ОС Windows 98 служив, зрозуміло, код ОС Windows 95.
ОС Windows 98 містить багато нововведень та усі відновлення попередніх проміжних випусків Windows 95 і додаткових компонентів до Windows 95 (включаючи майже всі складові Microsoft Plus! для Windows 95) у поєднанні з підтримкою шини Universal Serial Bus, інтерфейсом Internet Explorer 4 і рядом нових функцій. Це 32-розрядна операційна система, що підтримує роботу з апаратурою за стандартом plug and play, сумісна з Windows 95, але більш високопродуктивна і стійка. Порівняно з ОС Windows 95, ОС Windows 98 включає більш досконалу підсистему керування електроживленням, працює з кількома дисплеями, більш ефективно працює з пам'яттю, а також підтримує нові типи устаткування і безліч нових моделей пристроїв.
Windows 2000. Починаючи з 1998 року, події в комп'ютерному світі розвивалися стрімко. Усе більш широкий розвиток одержувала електронна торгівля (говорячи більш глобально, економіка ставала усе більш «віртуальною»). Перші бета-версії нової ОС можна було дістати вже на початку 1999 року, однак офіційний випуск нової ОС відбувся на початку 2000 року. Варіантів нової ОС було чотири: Professional, Server, Advanced Server, DataCenter Server. Зрозуміло, що дані системи позиціонувались для різного застосування:
Windows 2000 Professional була покликана замінити на домашніх комп'ютерах Windows 9x, а на робочих станціях - Windows NT 4.0 Workstation;
Windows 2000 Server прийшла на заміну Windows NT 4.0 Server для малих і середніх серверів (до 4-х процесорів, до 8 Гбайт ОЗУ);
Windows 2000 Advanced Server також заміняє Windows NT 4.0 Server, але повинна використовуватися на великих серверах (до 8-ми процесорів, до 32-х Гбайт ОЗУ);

- Windows 2000 DataCenter Server призначена для особливо великих серверів (до 32-х процесорів, до 64-х Гбайт ОЗУ), що використовуються в дуже великих фірмах для підтримки дуже великих Interner-вузлів.
Windows ME. Наприкінці 2000 року вийшла передостання ОС від Microsoft - Windows ME (Millennium Edition - у вільному перекладі «ОС нового тисячоріччя»). За рахунок переробленого механізму роботи з ОЗП вимоги нової ОС стали небагато «скромнішими». ОС містила безліч інструментів для підвищення стабільності й відмово стійкості. Зокрема, кожної доби чи через 10 годин безупинної роботи автоматично робилася резервна копія реєстру, з можливістю наступного відновлення (утім, це можна зробити в будь-який момент, наприклад, перед установкою потенційно «небезпечної» програми). Так само в ОС передбачено автоматичний захист від видалення 80 найбільш важливих системних файлів. У даної ОС уперше цілком відсутня емуляція MS DOS (запуск DOS-додатка практично неможливий), бо на думку Microsoft, по-перше, DOS додатка з 1996 року практично не розробляються, по-друге, відмова від реального режиму (основного режиму в DOS) позитивно позначилася як на швидкодії, так і на надійності системи. ОС комплектується величезною кількістю прикладного програмного забезпечення, інтерфейс системи став ще приємнішим.
Windows XP - це нова OC від Microsoft, починаючи з якої зроблена спроба об'єднання двох, що раніше існували незалежно, лінійок Win9x і NT. Спочатку цей проект називався Whisler, але зараз він розділився на дві лінії: Windows XP, яка позиціонує на заміну W9x і W2kPro, і Windows.NET, що покликана замінити NT Server усіх сортів. Поза залежністю від назви, усі вони є прямими спадкоємцями Windows 2000 і продовжувачами лінійки Windows NT. Цей факт і визначає основні особливості Windows XP. Це цілком 32- розрядна ОС із пріоритетною багатозадачністю. У її основі лежать ті ж принципи, на яких базувалися всі NT.

 


12.06.2015; 13:34
хиты: 194
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь