пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4.Поняття та ознаки правозахисної діяльності. Види правозахисних органів

Правозахисна діяльність – це діяльність яка полягає у наданні кожній особі правової допомоги у спірних правових питаннях, щодо захисту від обвинувачення та державному гарантуванні охорони прав особи правозахисними інституціями
 
Ознаки:
А) відкритість
Б) доступність
В) незалежність від державних органів
Види:
1.Адвокатура України - недержавний самоврядний інститут, що забезпечує здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги на професійній основі, а також самостійно вирішує питання організації і діяльності адвокатури в порядку, встановленому цим Законом.
2. Нотаріат в Україні - це система органів і посадових осіб,  на 

які покладено обов'язок посвідчувати  права,  а  також  факти,  що 

мають  юридичне  значення,  та  вчиняти  інші  нотаріальні    дії, 

передбачені  цим  Законом,  з  метою    надання    їм    юридичної 

вірогідності.
3. Органи юстиції — це органи виконавчої влади, які забезпечують здійснення правової політики в державі, захист прав та законних інтересів громадян, підприємств, установ та організацій.
4. Органи юстиції — це органи виконавчої влади, які забезпечують здійснення правової політики в державі, захист прав та законних інтересів громадян, підприємств, установ та організацій.

Правозахисні організації в Україні утворюються для здійснення діяльності по захисту фізичних і юридичних осіб від правопорушень та зловживань правом із боку суспільства, держави, місцевого самоврядування, недержавних об'єднань людей та окремих фізичних осіб. 

 


25.12.2014; 01:31
хиты: 86
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь