пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Варіант 25 1 .іноземці як суб’єкти адміністративного права 2 функції адміністративного права

1 .іноземці як суб’єкти адміністративного права

Іноземець – особа,  яка не перебуває у громадянстві України і є громадянином (підданим) іншої держави або держав.

Іноземці та особи без громадянства мають ті ж права і свободи та  виконують ті ж обов'язки, що і громадяни України, якщо інше не передбачено  Конституцією,  цим  та  іншими законами України, а також міжнародними договорами України.

 Іноземці  та  особи  без громадянства є рівними перед законом незалежно  від  походження, соціального і майнового стану, расової та  національної  належності,  статі,  мови, ставлення до релігії, роду і характеру занять, інших обставин. Якщо іноземною державою встановлено обмеження щодо реалізації прав і свобод громадянами України, Кабінет Міністрів України  може прийняти рішення про встановлення відповідного порядку  реалізації прав і свобод громадянами цієї держави на  території  України. Це рішення набирає чинності після його опублікування. Воно може  бути скасовано, якщо відпадуть підстави, за яких воно було прийнято. Здійснення  іноземцями та особами без громадянства своїх прав і   свобод  не  повинно  завдавати  шкоди  національним  інтересам України,  правам,  свободам  і  законним  інтересам її громадян та інших осіб, які проживають в Україні.  Іноземці  та  особи  без громадянства зобов'язані поважати та дотримувати  Конституції  і  законів України, шанувати традиції та звичаї народу України.

2 функції адміністративного права

Адміністративному праву притаманні такі функції:

1)   правовиконавча  є  юридичною  формою  реалізації  виконавчої влади;

2)  правотворча — наділяє суб'єктів виконавчої влади повноваженнями з адміністративної нормотворчості;

3)  організаційна — визначається організаційним характером управлінської діяльності, що постійно «підтримується» нормами адміністративного права.

4)  правоохоронна — забезпечує додержання встановленого у сфері публічного управління правового режиму та захист законних інтересів і прав усіх учасників регульованих управлінських відносин.


22.12.2014; 23:36
хиты: 101
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь