пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» Античка

Античка

1 Схарактеризуйте витоки античної цивілізації (спираючись на художні тексти) - запитання занудне, але неважке. Опираємося на твори Гомера.
2 2. Опишіть співвідношення між Крито-Мікенською культурою та давньогрецькою
3 Опишіть часові та просторові обрії античної цивілізації. Продемонструйте це на прикладі специфіки художніх текстів - фактично, це те ж саме, що й два попередніх запитання. Просто включаємо свою сіру речовину і заставляємо нейронів працювати на корист
4 4. Розкрийте проблему, що являв собою «античний світ» у різні епохи (спираючись на художні тексти) - думаю, у всіх у школі була Культурологія і Всесвітня історія. Так от, згадуємо рідну alma mater і з легкістю відповідаємо.
5 5.Опишіть культурно-історичні моделі античної цивілізації й античної ментальності (при оперті на художні тексти)
6 6.Визначте, чим була елліністична цивілізація у культурній площині. Продемонструйте це на прикладі специфіки художніх текстів
7 7. Схарактеризуйте давньогрецький і римський варіанти античності. Продемонструйте це на прикладі аналізу художніх текстів - запам*ятайте одне - ці дві культури, як одне ціле, але римська гірше, звісно. І вуаля - у вас 5!
8 8. Розкрийте особливості релігійної ситуації у Даній Греції (спираючись на художні тексти) - знову поринаємо у спогади нашої alma mater і згадуємо Релігієзнавство зі шкільної програми.
9 9. Опишіть специфіку релігійної ситуації в Римі та Римській імперії (при оперті на художні тексти) - знову поринаємо у спогади про нашу alma mater і згадуємо Релігієзнавство зі шкільної програми.
10 10. Розкрийте специфіку зв*язків давньогрецької і римської культур та літератур (на конкретних прикладах) - повертаємося до питання №7 і думаємо про те, що це нам значно полегшує життя.
11 Розкрийте тему «Міф та міфологія як підвалини античної ментальності й античної літератури» (на конкретних прикладах) - згадуємо книгу «Історія інтерпретації і розмежування понять» і переконуємо екзаменатора, що ми вкрай розумні.
12 Схарактеризуйте добу героїв в уявленні давніх греків. Назвіть основних грецьких героїв та їхні діяння (за конкретними художніми творами) - коротко, ясно, систематично, лаконічно :D
13 Розкрийте специфіку культу героїв у давніх греків (за конкретними художніми творами) - голлівудська посмішка, веселе обличчя і знання міфології вам неодмінно допоможуть.
14 Визначте, на які періоди можна поділити давньогрецьку літературу (з прикладами творчості конкретних письменників) - відкриваємо будь-який підручник або хоча б робимо вигляд, що десь в глибині душі ми здогадуємося про його існування.
15 Визначте, на які періоди можна поділити римську літературу (з прикладами творчості конкретних письменників) - відкриваємо будь-який підручник або хоча б робимо вигляд, що десь в глибині душі ми здогадуємося про його існування.
16 Розкрийте проблему: чому гомерівський епос можна вважати підмурком грецької та всієї античної культури - згадуємо все, що стосується Гомера, включаючи «гомерівське питання».
17 Розкрийте культурно-історичну ґенезу давньогрецької трагедії - згадуємо про кумедне слово «трагодія» і танцюючих козлів.
18 Визначте культурно-історичну ґенезу давньогрецької трагедії - на жаль, я не бачу різниці між 17 та 18 запитанням, тому обмежимося лише одним з них.
19 Сформулюйте основні думки Ф. Ніцше щодо аполлонівського та діонісійського початків у трагедії - згадуємо веселий семінар з Анною Констянтинівною, коли ніхто не знайшов відповідь на це запитання і всі отримали -2.
20 Сформулюйте значення творчості Есхіла для поступу трагедії як жанру - просто розповідаєте про Есхіла, як класного чувака, який перший почав писати трагедії.
21 Опишіть міфологічну основу трилогії Есхіла «Орестея» й особливості її інтерпретації поетом - говоримо щось, що хоч якось стосується цього твору з милою посмішкою
22 Схарактеризуйте поєднання в трилогії Есхіла «Орестея» аполлонівської й діонісійської первин - напевно, я дуууууууже лінива людина, якщо мені ліньки було розписувати це запитання :З
23 Розкрийте розвиток трагедійного жанру у Софокла - щоб коротко переказати зміст цього запитання, я скажу лише одне: Софокл також був класним чуваком, який першим централізував дію на людині у своїх трагедіях. The curtain falls!
24 Схарактеризуйте міфологічну основу трагедії Софокла «Цар Едіп» та особливості її інтерпретації драматургом - ну, якось так.
25 . Опишіть діалектику міфологізму і суспільно-особистісного в трагедії Софокла «Антігона» - занудство, ну але це краще, ніж його відсутність .__.
26 Розкрийте особливості життєвого та творчого шляху Евріпіда - Вікіпедія вам у допомогу :D
27 Схарактеризуйте особливості психологізму в трагедії Медею
28 Покажіть, у чому полягають особливості життєвого та творчого шляху Арістофана - на жаль, показати не можу, бо не володію акторськими здібностями, можу лише розказати про це :D
29 Розкрийте специфіку світогляду Арістофана на прикладі аналізу однієї із його комедій - пропоную вам прочитати про Лісістрату J
30 Покажіть утопізм у зображенні Арістофаном ролі жінки та жіноцтва в комедії «Лісістрата» - ех, це приниження жіноцтва у Давній Греції…
31 Опишіть особливості нової аттичної комедії на прикладі твору Менандра «Відлюдник» - можливо, ви настільки здивуєте викладача своїми пізнаннями про аттичну комедію, що він зупинить вас і не дослухає вашу відповідь? :D
32 Схарактеризуйте специфіку творчості Архілоха і Сапфо - коротко і сердито.
33 Розкрийте особливості творчості Сапфо і Анакреонта та їхній вплив на подальший розвиток європейської лірики - згадуємо нашу підготовку до МКР.
34 Схарактеризуйте особливості творчості Горація та його значення для розвою європейської ліричної поезії - говоримо спочатку про його життя, потім про творчість.
35 Схарактеризуйте значення творчості Катулла для римської лірики та подальшої європейської поезії - запам*ятайте, він майстер ЛЮБОВНОЇ лірики. А так все ок.
36 Опишіть особливості філософського змісту та художнього стилю сатир Горація (на прикладі конкретного твору) - говоримо теж саме, що й в 34 запитанні: H2O - просто додай води! :D
37 Опишіть специфіку давньогрецької історіографії: ґенезу, розвиток, основні постаті - згадуємо все про міфи, історію та еллінів.
38 Схарактеризуйте Сократа як історичну особистість (за текстами Платона) - опираємося на діалоги «Федон» (розуми про безмертя) та «Крітон» (як друзі, так і не визволивши Сократа, розмовляли з ним на різні теми).
39 Опишіть пошук істини у житті та творчості Платона - згадуємо про доволі дивний світогляд Платона.
40 Визначте специфіку письма Ксенофонта як творця художньої прози в Європі - розповідаємо про його «Грецьку історію» з милою посмішкою.
41 Схарактеризуйте особливості роману Ксенофонта «Кіропедія» як першого в європейській літературі роману виховання - згадуємо 7 лекцію з Дабо.
42 Визначте художню специфіку та жанрово-тематичне розмаїття давньогрецького роману (на конкретних прикладах) - на це запитання я не знайшла конкретної, нормальної відповіді L так що вибачайте, сонечка(((
43 . Схарактеризуйте жанрові особливості буколічного роману на прикладі «Пастушої повісті про Дафніса і Хлою» Лонга - робимо вигляд, що ми перечитали «Історію античної літератури» І.М. Тронського :D
44 Визначте художню специфіку пригодницько-любовного роману на прикладі «Херея і Каллірої» Харітона - перепрошую, що вам доведеться зараз прочитати кальку з російської та української мов, ну але все ж)))
45 Опишіть особливості жанру менніпеї в античній літературі й в красному письменстві подальших епох - ну, тут також, на жаль, інформації небагато L
46 Схарактеризуйте зміст «Метаморфоз» Апулея як спробу пошуків порятунку від занепаду та бездуховності - просто скажіть свої роздуми щодо роману J
47 Опишіть спільне та окреме між долею Луція та Псіхеї («Метаморфози» Апулея) - це матеріал для підготовки до останнього семінару, сонечка.
48 Схарактеризуйте змалювання Петронієм й Апулуєм специфічних рис відчуження людини в пізньоримському суспільстві - маячня, яку просто треба запам*ятати.
49 ДОПОЛНЕНИЯ
05.04.2015; 22:13
хиты: 16508
рейтинг:0
Гуманитарные науки
литература
античная литература
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь