пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1.

Курс «Анатомія, фізіологія, патологія дітей з основами валеології»­ має важливе значення для студентів – майбутніх педагогів. Знаючи вікові особливості дітей, учитель, вихователь на основі закономірностей вікового розвитку зможе правильно навчати і виховувати їх.

Цілком очевидним є те, що без знання особливостей будови і життєвих функцій організму, котрий росте, умов, необхідних для нормального розвитку дитини, неможливо ефективно здійснювати навчальну та виховну роботу в школі, в дитячому садку, зокрема правильно дозувати фізичне та розумове навантаження на дітей. Оптимізація цих процесів забезпечує працездатність дітей, покращує функціонування їх організму, здатність ефективніше адаптуватися до педагогічного процесу, навантажень, гарантує належний стан здоров’я. Основна мета курсу передбачає професійну підготовку майбутніх педагогів, які отримують високий рівень знань про ріст і розвиток людського організму, його специфіку у кожному віковому періоді, що забезпечують необхідну ефективність навчально-виховного процесу, застосування нових методів навчання, профілактики відхилень стану здоров'я, а також для використання здобутих знань на роботі, у власному побуті і родині.

Основним завданням курсу є ознайомлення майбутніх корекційних педагогів з функціонуванням усіх систем людського організму в нормі і при відхиленнях, а також профілактикою різноманітних патолоrічних порушень.

Майбутні вихователі повинні оволодіти основами медико-біологічних знань, конкретними вміннями контролю за нормальним розвитком організму у дітей, враховуючи їх психолоrічні особливості, а також наслідки аварії на ЧАЕС та інші негативні впливи екологічних чинників.


31.01.2014; 01:49
хиты: 119
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь