пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

52. ВИЛОЧКОВА ЗАЛОЗА В ОНТОГЕНЕЗІ.ЗНАЧЕННЯ ДЛЯ ІМУНІТЕТУ.

Тимус– це маленький орган, який розташований у кожної людини вище ключиці за грудиною. Вона управляє роботою імунної системи впродовж усього життя людини. Однак вилочкова залоза з віком стискається і втрачає свою силу – з трирічного віку і до статевого дозрівання дитини, її функція набирає максимум, а потім поступово знижується до старості. Ця залоза виробляє 10 гормонів, серед яких є гормон росту.

Тимус відповідає за імунітет і безліч функцій, важливих для людинице регуляція обміну енергії і лимфотока, а також продукція і активація Т-лімфоцитів, які і забезпечують протипухлинну і противірусний захист. При народженні вона має масу 34 г, але, починаючи з 25 років, її маса поступово зменшується, і тому організм робиться більш чутливим до різних інфекцій і таких захворювань як розсіяний склероз, атеросклероз, поява раку та інших хвороб. При виникненні проблем з вилочкової залозою, у людини розвивається патологічна слабкість, при якій він не тільки не може пересуватися, але навіть не може приймати їжу або відкривати повіки. У підсумку, у людини розвивається міастенія, яка пов'язана з порушенням нервово-м'язової передачі імпульсів від нервової клітини до м'язів. І чим раніше людина звернеться за допомогою, тим вона може уникнути оперативного втручання та онкології.

У чому ж причина втрати функції вилочкової залози? Виявляється, через нестачі цинку в організмі людини. Цей недолік може з'явитися з кількох причин: вегетаріанство, так як цинк найбільше міститься в м'ясних продуктах; вживання клітковини у великих кількостях, що веде до блокування поглинання цинку; дієти з обмеженням калорій; недоїдання, дієти.

 Але відновити функцію вилочкової залози таки можливо. Для цього потрібно приймати в їжу продукти, в яких міститься великий вміст цинку – морські продукти, крупи, м'ясо, горіхи, насіння. А горіхи, насіння і крупи багаті не тільки цинком, але в них є речовини, які сповільнюють поглинання цинку, а це позитивно впливає на роботу вилочкової залози, що в результаті веде до зміцнення імунітету. Крім того, цинк підвищує в крові альбумін – ознака довголіття, тобто, чим більше його в організмі, тим довше людина живе. Тому, достатній вміст в організмі цинку не тільки продовжує функції вилочкової залози, але й продовжує життя. Будь-яку проблему зі здоров'ям можна запобігти, ніж його лікувати. І це залежить від нас самих.


31.01.2014; 01:49
хиты: 157
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь