пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Довгестий мозок, його функції. Вароліїв міст

. Довгестий мозок . У задньому мозку локалізовані скупчення нервових клітин, що утворюють ядерні структури, а також провідні шляхи, які йдуть зі спинного мозку та з інших відділів головного мозку, розташованих вище заднього мозку. Порожниною заднього мозку є IV шлуночок.

довгастого мозку функції

Провідникова функція довгастого мозку

У ньому беруть початок вестибулоспінальний, оливоспінальний і ретикулоспінальний тракти, що забезпечують тонус і координацію м'язів руху. У довгастому мозку закінчуються шляхи пропріорецептив-ної чутливості, що йдуть від спинного мозку.

Рефлекторна функція довгастого мозку

Довгастий мозок бере участь у реалізації веґетативних, соматичних, смакових, слухових і вестибулярних рефлексів.

Статокінетичні рефлекси забезпечують перерозподіл тонусу м'язів тулуба для підтримки пози при зміні швидкості руху тіла в просторі.

Соматичні рефлекторні реакції спрямовані на підтримку пози, на забезпечення сприйняття, обробки і ковтання їжі.

Дихальний центр локалізується в медіальній частині ретикулярної формації кожної симетричної половини довгастого мозку і поділений на дві частини: вдиху і видиху.Він функціонує разом з вищими структурами мозку і перш за все із гіпоталамусом

Нейрони судиннорухового центру тонічно активні — вони постійно підтримують стан збудження, необхідний для підтримання нормального артерільаного тиску. Судинноруховий центр також відповідає за нормалізацію тиску в разі його відхилення від норми — здійснення так званих судиннорухових рефлекісів.

 Вароліїв міст

У мості мозку розташовані ядра: V—VII пари черепномозкових нервів.

VII — лицевий нерв (змішаний). Має у своєму складі рухові, чутливі і парасимпатичні волокна. Іннервує мімічну мускулатуру. Аферентні чутливі волокна цієї пари передають інформацію від смакових рецепторів передньої частини язика. Веґетативні волокна цього нерва іннервують підщелепні і під'язичні слинні залози.

VI—відвідний нерв, (руховий), іннервує зовнішній прямий м'яз ока.

V—трійчастий нерв (змішаний: руховий і чутливий). Рухова частина іннервує жувальні м'язи; чутливапередає імпульси від рецепторів шкіри обличчя, слизової носа і рота.

мозочок

Мозочок отримує  інф від пропірорецепторів скелетної мускулатури тіла  і ніби складаються його карту.

При порушенні-хитка ходе,рухи поривисті,мовленя розгальм.,стрежд почерк,широко розставл ноги

 


31.01.2014; 01:49
хиты: 203
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь