пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

5.Будова і застосування вогнегасників.

На підприємствах застосовуються такі вогнегасники: хімічно-пінні ОХП-10, ОПМ, ОП-9ММ, ОХВ-10; вуглекислотні ручні ОУ-2, ОУ-3, ОУ-5, У-8, а також пересувні ОУ-25, ОУ-80, УП-2М; повітряно-пінні ОПК-1,5, ОВП-5, ОВП-10, порошкові ОП-1Б, ОП-2Б, ОП-5С, ОП-10.

Пінний вогнегасник ОХП-10 є на всіх підприємствах харчової промисловості, а також широко застосовується на будівництвах, складах, у побутових будівлях та інших об’єктах. Пінний вогнегасник ОХП-10 скл із сталевого корпусу, всередині якого міститься поліетиленовий стакан, закритий гумовим клапаном. Пружина вогнегасника забезпечує надійне прилягання клапана до сідла стакана в неробочому стані вогнегасника. Корпус вогнегасника заповнений водним розчином бікарбонату натрію, а поліетиленовий стакан - водним розчином сірчанокислого алюмінію. Верхня частина корпусу вогнегасника закривається кришкою.

Щоб провести вогнегасник в дію, треба повернути рукоятку, з’єднану з клапаном за допомогою штока, навколо її осі на 180 градусів. При повертанні ексцентрикової основи рукоятки клапан піднімається і відкриває вихід із стакана. Потім вогнегасник перевертають догори дном. При цьому кислотна частина змішується з лужною. Діоксид вуглецю, що виділяється під час реакції, ств значний тиск всередині корпусу вогнегасника та викидає через отвір струмінь хімічної піни на відстань 6…8 м протягом -60 с.  Вогнегасник розрахований для гасіння пожежі на ділянці площею – 1 м2. Вогнегасна дія піни: при покритті нею поверхні речовини, що горить, припиняється доступ горючих газів та пари в зони горіння, ізолюється речовина, що горить, від кисню повітря та охолоджується найбільш нагрітий поверхневий шар речовини, що горить.

 


хиты: 25
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь