пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Технологія кисломолочних продуктів

Кисломолочні продукти – продукти, що виробляються із використанням бактеріальних заквасок, або заквашу вальних препаратів, що містять життєздатні клітини м.о у кількості  КУО.

В основі виробництва лежать складні біохімічні перетворення молочної сировини під впливом ферментів м/ф заквашувальних  препаратів..

Види заквашу вальних препаратів для виробництва кисломолочних продуктів.

Молокопереробні п-ва використовують закваски і заквашу вальні препарати що постачаються у готовому вигляді, науково – дослідними установами або спеціалізованими підприємствами. Заквашу вальні препарати можуть бути одно або  багатокомпонентними  і постачаються у рідкому або сухому вигляді:

  • Рідкі і сухі закваски
  • Сухі бактеріальні препарати
  • Бактеріальні препарати  прямого внесення.

 Рідкі закваски – постачаються як правило герметично закритих флаконах. На їх основі готуються лабораторні або материнські закваски, які в свою чергу можуть використовуватись безпосередньо на виробництві або на їх основі може готуватись виробнича закваска. Перевагою рідких заквасок  є активний склад м/ф. недоліком є нетривалий термін зберігання до 10 діб.

Сухі закваски.

Надходять на п-во у герметично закритих флаконах. Можуть бути у порошкоподібному вигляді, або у таблетованому. Ці закваски використовуються методом сублімаційного сушіння. Вміст м.о   КУО. Термін зберігання до 3-х місяців  за т-ри від 3 до 8°С. на п-ві на їх основі готують лабораторну закваску.

Сухі бактеріальні концентрати  Заквашу вальні препарати із вмістом життєздатних м.о  КУО. За складом м/ф вони ідентичні сухим закваскам. Термін зберігання до 6м. за т-ри 3-8°С.

 

 

 


хиты: 17
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь