пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

поняття і склад земель с/г призначення

о

17.поняття і склад земель с/г призначення.

Сільськогосподарські підприємці за характером своєї діяльності значною мірою пов'язані з землею і іншими природними ресурсами, без яких сільськогосподарське виробництво неможливе. Згідно зі статтею 22 Земельного кодексу України землями сільськогосподарського призначення визна-
ються землі, надані для виробництва сільськогосподарської продукції» здійснення сільськогосподарської науково-дослідницької та навчальної діяльності, розміщення відповідної виробничої інфраструктури. Земельним кодексом визначені порядок використання земель сільськогосподарського призначення, порядок передачі їх у власність, користування та оренду, особливості їх правового режиму, порядок використання, права і обов'язки землекористувачів та землевласників по раціональному використанню, відтворенню і охороні цих земель, підстави припинення приватної власності, користування землями сільськогосподарського призначення та форми охорони прав землевласників, користувачів від їх порушення.
До земель сільськогосподарського призначення належать:
а) сільськогосподарські угіддя (рілля, багаторічні насадження, сіножаті та перелоги);
б) несільськогосподарські угіддя (господарські шляхи і прогони, полезахисні лісові смуги та інші зелені насадження, крім тих, що віднесені до земель лісового фонду, землі під господарськими будівлями й дворами, землі тимчасової консервації тощо). Землі, придатні для потреб сільського господарства, повинні надаватися, насамперед, для сільськогосподарського використання. Визначення земель, придатних для потреб сільськогосподарського господарства, проводиться на підставі даних державного земельного кадастру.
Для будівництва промислових підприємств, об'єктів житлового комунального господарства, залізниць і автомобільних шляхів, ліній електропередачі та зв'язку, магістральних трубопроводів, а також для інших потреб, не пов'язаних з веденням сільськогосподарського виробництва, надаються переважно несільськогосподарські угіддя або сільськогосподарські угіддя низької якості. Лінії електропередачі і зв'язку та іншої комунікації проводяться головним чином вздовж шляхів, трас тощо Розміри і порядок плати за використання земель сільськогосподарського та іншого призначення, форми використання рентних платежів, контроль та види відповідальності за порушення порядку обчислення і справляння земельного податку передбачені Законом України «Про плату за землю».

о


хиты: 475
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь