пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Визнання розірвання шлюбу фіктивним.

Визнання розірвання шлюбу фіктивним.
Стаття 108. Визнання розірвання шлюбу фіктивним
1. За заявою заінтересованої особи розірвання шлюбу, здійснене відповідно до положень статті 106 та пункту 3 частини першої статті 107 цього Кодексу, може бути визнане судом фіктивним, якщо буде встановлено, що жінка та чоловік продовжували проживати однією сім'єю і не мали наміру припинити шлюбні відносини.
На підставі рішення суду актовий запис про розірвання шлюбу та Свідоцтво про розірвання шлюбу анулюються державним органом реєстрації актів цивільного стану.
Фіктивне розірвання шлюбу — це абсолютно нове для нашого сімейного законодавства поняття. Виходячи зі змісту статті, що коментується, його можна визначити як таке розірвання шлюбу органом РАЦСу, яке було здійснене подружжям не з метою припинення шлюбних відносин і подальшого сімейного життя, а з якоюсь іншою метою. Як і у разі фіктивного шлюбу, фіктивне розлучення може здійснюватися з метою одержання певного матеріального зиску обома чи одним з подружжя (прописки, місця навчання, роботи тощо). Крім того, уявляється, що розлучення може бути визнане фіктивним лише у тому разі, якщо воно порушило чиїсь права та охоронювані законом інтереси або заподіяло шкоду. Тому коло "заінтересованих" осіб у статті не встановлюється. Адже неможливо передбачити всі варіанти.

 


хиты: 265
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь