пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Відновлення втраченого судового провадження.

86. Відновлення втраченого судового провадження.

Відновлення  втраченого  повністю  або  частково  судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито,  проводиться у порядку,  встановленому цим Кодексом. 
Втрачене  судове  провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою осіб,  які брали  участь  у  справі,  або  за ініціативою суду. 
Заява  про  відновлення  втраченого  судового  провадження подається  до  суду,  який  ухвалив  рішення  по  суті  справи або постановив ухвалу про закриття провадження у справі. 
     Стаття 405. Зміст заяви про відновлення втраченого судового провадження 
     1. У заяві повинно бути зазначено, про відновлення якого саме провадження просить заявник,  чи було у справі ухвалено рішення по суті справи або постановлена ухвала про закриття провадження, якою саме особою з числа осіб,  які брали участь у справі, був заявник, хто  конкретно  і  в  якості  кого  брав  участь  у справі,  місце проживання чи місцезнаходження цих осіб,  що відомо  заявнику  про обставини   втрати   провадження,   про   місцезнаходження   копій документів провадження або відомостей щодо  них,  поновлення  яких саме документів заявник вважає необхідним, для якої мети необхідне їх поновлення. 
     2. До заяви про відновлення втраченого провадження  додаються документи   або  їх  копії,  навіть  якщо  вони  не  посвідчені  в установленому порядку, що збереглися у заявника або у справі. 
     Стаття 407. Розгляд справи 
     1. При  розгляді   справи   суд   використовує   ту   частину провадження,  що збереглася,  документи, видані зі справи фізичним чи юридичним особам до втрати провадження,  копії цих  документів, 

інші довідки, папери, відомості, що стосуються справи, виконавчого провадження. 
     2. Суд може допитати як свідків осіб, які були присутніми під час вчинення процесуальних дій, осіб (їх представників), які брали участь у справі,  а в необхідних випадках - осіб,  які входили  до складу суду,  що розглядав справу,  з якої втрачено провадження, а також осіб, які виконували судове рішення. 
     Стаття 408. Рішення суду 
     1. На підставі зібраних і перевірених матеріалів суд  ухвалює рішення  про  відновлення  втраченого  провадження  повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити. 
     2. У  рішенні  суду  про  відновлення   втраченого   судового провадження   зазначається,  на  підставі  яких  конкретно  даних, поданих суду і досліджених у  судовому  засіданні  з  участю  всіх учасників цивільного процесу з утраченого провадження,  суд вважає установленим  зміст  відновленого  судового  рішення,   наводяться висновки  суду  про  доведеність  того,  які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з утраченого провадження. 
     3. За   недостатності   зібраних   матеріалів   для   точного відновлення  втраченого  судового провадження суд ухвалою закриває розгляд заяви про відновлення провадження і роз'яснює особам,  які 

беруть участь у справі,  право на повторне звернення з такою самою заявою за наявності необхідних документів. 
     4. Строк зберігання судового провадження не має значення  для вирішення  заяви  про  його відновлення,  крім випадку звернення з такою заявою для виконання рішення,  якщо  строк  на  пред'явлення виконавчого листа для виконання закінчився і судом не поновлено. 
     Стаття 409. Звільнення заявника від судових витрат 
     1. У  справі  про  відновлення втраченого провадження заявник звільняється від оплати судових витрат.  У разі  подання  завідомо неправдивої заяви судові витрати відшкодовуються заявником. 

 


14.11.2013; 19:59
хиты: 219
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь