пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Форма і зміст заяви про видачу судового наказу. Підстави для відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу, її наслідки.

38.Форма і зміст заяви про видачу судового наказу. Підстави для відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу, її наслідки.

Заява про видачу судового наказу подається в суд у письмовій формі.
У заяві повинно бути зазначено:
1) найменування суду, в який подається заява;
2) ім'я (найменування) заявника та боржника, а також ім'я (найменування) представника заявника, якщо заява подається представником, їхнє місце проживання або місцезнаходження;
3) вимоги заявника і обставини, на яких вони ґрунтуються;
4) вартість майна у разі його витребування;
5) перелік документів, що додаються до заяви.
Заява підписується заявником. Вона може бути підписана і (або) подана представником. У цих випадках до заяви повинно бути додано документ, що підтверджує його повноваження. Заява подається разом з її копіями та копіями доданих до неї документів відповідно до кількості боржників.
У змісті заяви варто виділити три основних взаємо¬залежних компоненти - вимоги стягувача, обставини, на яких вони ґрунтуються, і документи, що підтверджують обґрунтованість вимоги. Наказне провадження - документальне, а тому ніякого спеціального розгляду не передбачає. Від наявності і якості представлених документів залежить зміст прийнятого суддею акта, а також у визначеній мірі і заперечення боржника щодо виконання судового наказу.

Стаття 100. Підстави для відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу чи її повернення

 1. Суддя  повертає  заяву про видачу судового наказу,  у разі якщо:

1) заявник у встановлений  судом  строк  не  усунув  недоліки заяви про видачу судового наказу;

2) до   моменту   відкриття  наказного  провадження  надійшло звернення  заявника  про  повернення  заяви  про  видачу  судового наказу;

2. Про повернення заяви  про  видачу  судового  наказу  суддя постановляє ухвалу.

3. Суддя  відмовляє  у  прийнятті  заяви  про видачу судового наказу, у разі якщо:

1) заявлено вимогу, не передбачену статтею 96 цього Кодексу;

2) із заяви і поданих документів вбачається спір про право;

4. Про відмову у прийнятті заяви суддя постановляє ухвалу.

5. У  разі  якщо в заяві про видачу судового наказу містяться вимоги,  частина з яких не підлягає розгляду в  порядку  наказного провадження,  суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу лише в частині цих вимог.  У разі  якщо заявлені  вимоги  між  собою  взаємопов'язані і окремий їх розгляд неможливий, то суд відмовляє у прийнятті заяви про видачу судового наказу.

Стаття 101. Наслідки повернення заяви або відмови в її прийнятті

1.  Повернення заяви у випадку, встановленому частиною першою статті 100 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою після усунення її недоліків.

2. Відмова  у прийнятті заяви унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою. Заявник у цьому випадку має право звернутися з тими самими вимогами у позовному порядку.


 


14.11.2013; 10:08
хиты: 183
рейтинг:+1
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь