пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Посвідченняфактівбщогромадянин є живим, про перебуваннягромадянина у певномумісці. Посвідченнятотожностігромадянина з особою, зображеною на фотокартці

47. Посвідчення фактів бщо громадянин є живим, про перебування громадянина у певному місці. Посвідчення тотожності громадянина з особою, зображеною на фотокартці.
Стаття 80. Посвідчення факту, що громадянин є живим

Нотаріус на прохання громадянина посвідчує факт, що
громадянин є живим.

Посвідчення факту, що неповнолітній є живим, провадиться на
прохання його законних представників (батьків, усиновителів,
опікуна або піклувальника).

На підтвердження зазначеної обставини нотаріус видає
заінтересованим особам свідоцтво.

Стаття 81. Посвідчення факту перебування громадянина в
певному місці

Нотаріус на прохання громадянина посвідчує факт перебування
його в певному місці.

Посвідчення факту перебування в певному місці неповнолітнього
провадиться на прохання його законних представників (батьків,
усиновителів, опікуна або піклувальника).

На підтвердження зазначеної обставини нотаріус видає
заінтересованим особам свідоцтво.

Посвідчення тотожності громадянина з особою, зображеним на фотографії, є досить поширеним випадком нотаріальної практики і потрібна тоді, коли виключена можливість особистої перевірки службовими особами ідентичності громадянина та особи, зображеного на фотографії. Відбувається це, наприклад, при поштової пересиланні документів і фотографій роботодавцям, керівництву навчальних закладів (особливо вищих військово-морських навчальних закладів) і т.д. Також нотаріальне посвідчення факту тотожності громадянина з особою, зображеним на фотографії, часто необхідно для вчинення певних дій за кордоном. Наприклад, у випадку відкриття за кордоном спадщини необхідна попередня перевірка відповідними органами тотожності особи, яка претендує на спадщину.

Відповідно до ст. 34 Закону "Про нотаріат", посвідченням тотожності громадянина з особою, зображеним на фотографії, займаються державні нотаріальні контори та приватні нотаріуси. Для здійснення цієї дії необхідно особиста присутність громадянина, а також надання документів з фотографіями або просто фотографій. Засвідчити тотожність звернулася до нього особи з особою, зображеним на фотографії, нотаріус видає відповідне свідоцтво встановленої законом форми. Обов'язковим елементом свідоцтва є фотокартка в лівому верхньому куті документа, скріплена підписом і печаткою нотаріуса. Друк розташовується частково на свідоцтві, а частково на фотокартки. У свідоцтві робиться запис про те, що особа надала фотографію громадянина встановлено.

При посвідченні тотожності неповнолітнього громадянина з особою, зображеним на фотографії, необхідно участь його законних представників (батьків, усиновителів або опікунів). Якщо неповнолітньому ще не виповнилося 15 років, посвідчення тотожності його особистості з особою, зображеним на фотографії, проводиться на прохання його законних представників.

 


хиты: 169
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь